Dacă te iubește, NU va face totul pentru tine!

eunou
Link-uri sponsorizate

‘Dacă te iubește, el va face totul pentru tine’.
Este o prostie uriașă care circulă pe Net.

Nu numai că este aberant să crezi așa ceva, însă este și nesănătos!
Profund nesănătos!

Jur că nu-mi explic de ce există oameni care cred asemenea prostii.Nu vreau să fiu dur, însă v-aș ruga să-mi permiteți să vă explic de ce nu este sănătos să credeți în astfel de ‘pilde’.

1. El este partener, nu părinte
Într-o relație există doi participanți – TU și EL! Dacă mergi pe ideea că el va face totul pentru tine, ție ce-ți mai rămâne? Nu ți se pare că ești un copil care așteaptă ca părintele să-i rezolve problemele și să-i împlinească nevoile?

2. Nu trebuie să facă totul pentru tine
El trebuie să facă tot ceea ce poate pentru relație. Pentru partea lui de relație. Nimeni nu este obligat să se ocupe de problemele tale, de nevoile tale, de dorințele tale, de aspirațiile tale, de planurile tale. Asta este treaba ta! Treaba lui este să te susțină în aceste demersuri, nu să le rezolve el pentru tine.

3. Dependența este periculoasă
Dacă te aștepți ca el să facă totul pentru tine – apropo, nu m-am prins ce intră în acest ‘totul’ (sună vag și extrem de periculos) -, înseamnă că depinzi de el. Dacă îți construiești viața bazându-te pe această paradigmă, ca să nu-i spun dependență, vei suferi crâncen. Nimeni nu acceptă la nesfârșit să care în spate un sac de ciment.

4. Face… până când…
Mai este un aspect de luat în calcul – fiecare parte a relației are: nevoi, dorințe, așteptări, planuri, aspirații etc. Și setul tău și setul lui sunt importante. LA FEL DE IMPORTANTE! Dacă tu te aștepți ca celălalt să facă totul pentru tine, nu crezi că, din start, îi calci în picioare setul de: nevoi, dorințe, așteptări, planuri, aspirații? De aici așa se vede. Ți-ai luat un partener sau un sclav? Nu, el nu trebuie să facă nimic pentru tine, ci pentru binele relației, ori asta înseamnă doi, nu doar TU.

5. Iubirea nu înseamnă sclavie
Bagă bine la cap treaba asta! Iubirea înseamnă parteneriat și împărțirea sarcinilor în cuplu. Drept urmare, lasă prostiile și romantismele ieftine și fă-ți treaba ta din relație. Fii autonomă! Iar dacă el nu sprijină asta, atunci nu are ce să caute lângă tine.

Vedeți ce nuanțe există pentru o singură prostie care circulă liberă pe NET? Nu vi se pare că, în loc să vorbim despre adulți care înțeleg ce e aia relație sănătoasă, iubire, parteneriat, toate citatele astea, de fapt, hrănesc orgoliile unor copii care țipă disperați după ajutorul părinților?

Eu vă propun să învățăm să iubim. Un prim pas ar fi să învățăm să fim autonomi, să învățăm să ne rezolvăm noi problemele, fără să așteptăm de la partener să facă asta.

Cum vă sună?
Are sens?

Link-uri sponsorizate

Comments