Nu pui suflet, ci așteptări!

sad2
Link-uri sponsorizate

‘Așa sunt eu, sufăr pentru că pun suflet’. Asta mi-a scris ieri o domnișoară.

– Nu pui suflet, ci așteptări! De aia suferi, pentru că ai niște așteptări și vezi că nu se împlinesc.

Știu că a sunat puțin dur, însă fix despre asta este vorba – despre așteptări!
Mari nenorocite așteptările astea. Mai ales atunci când apar după o relație care nu numai că n-a mers, dar s-a lăsat și cu violență fizică, verbală și emoțională.

În multe cazuri de genul ăsta, se întâmplă să vezi o tonă de așteptări aruncate în următoarea relație, chiar dacă relația aia nu merge. Sigur, nu se mai întâmplă violențe, nu mai există devalorizare! Însă absența acestor abuzuri nu îți garantează o relație sănătoasă.

Se poate întâmpla să nu fie violență fizică, dar să nu fie nici implicare prea multă. Se poate să nu fie abuz emoțional sau verbal, dar să fie jocuri de noroc și alcool.

Vezi? Atunci când ai ieșit din iad este bine să iei o pauză și să vezi ce fel de relație îți trebuie. Cu subiect și predicat. Dacă te arunci într-o nouă relație și speri că va fi bine, te poți trezi în situația de a spune: ‘așa sunt eu, sufăr pentru că pun suflet’. În realitate, mesajul este: așa sunt eu, sufăr pentru că pun multe așteptări și nu sunt sigură că omul ăsta se pupă cu filmul meu’.

Sufletul este doar o scuză. În realitate, vorbim despre așteptări și despre nepotrivirea planurilor de viață. Spre exemplu, el vrea să se căsătorească peste 7 ani, iar ea vrea o relație serioasă care, la un moment dat, să ajungă la căsătorie.
Însă el, prin ceea ce face, nu pare să își dorească acea ‘relație serioasă’ pe care o caută ea.

Și atunci, când vezi că celălalt nu se implică și, mai mult decât atât, are și comportamente ce-ți indică foarte clar faptul că mai bine nu stai în relație cu el (alcool, jocuri de noroc etc), ce faci?

Continui să ai așteptări? Sau pui mâna frumos și așterni pe foaie plusurile și minusurile relației?

Da, știu, treaba cu sufletul denotă și o teamă de singurătate în foarte multe cazuri, însă, pe bune, chiar ai de gând să alegi suferința?

De-a lungul anilor, am mai auzit una tare: ‘să nu îl pierd, să nu pierd timpul’.

Greșit. În cazurile astea nu pierzi, nici oameni, nici timp. Lucrurile stau exact pe dos – câștigi dreptul de a cunoaște oameni cu care să poți rezona cu adevărat și câștigi timp pe care îl poți folosi pentru a fi fericită în tipul de relație pe care îl cauți. Așa, pierzi enorm dacă rămâi!

Chiar merită să rămâi într-o construcție nefuncțională? Chiar merită să investești în continuare așteptări într-o poveste care nu merge?

Sau analizezi, vizualizezi și iei o decizie care să te apropie de ceea ce-ți dorești?
Tu decizi!

Foto Credit: theheartofawoman.net/

Link-uri sponsorizate

Comments