Este infidelitate sau nu?

infidelity1
Link-uri sponsorizate

Acum două seri, am lansat o provocare pe Atelierul de idei.
O provocare pentru doamne :)

Provocarea suna cam așa: ‘să presupunem că ție nu-ți place sexul oral, deci nu îl faci. Partenerului îi place, așa că găsește o femeie cu care rezolvă problema asta. Este sau nu infidelitate?’
Am omis o completare – lui îi place sexul oral, adică și să-l ofere și să-l primească!
Ei bine, răspunsurile au fost destul de radicale. Puțini au fost cei care au analizat la rece situația.

Și bine au făcut, pentru că, într-o asemenea situație, nu există bun/ rău, alb/negru, ci o plajă uriașă de … depinde!

Până să explic de vreau să spun, iată câteva răspunsuri:
Cristina – Da. Ori prețuiești persoana mai mult decât actul în sine, ori îți cauți o parteneră mai compatibilă. P.S. mai există femei care nu fac sex oral?!
Zina – Cine decide dacă este infidelitate? Femeia care refuză? Bărbatul refuzat? Ea va spune că este infidelitate, că el o înșală. El, că nu este, că și asteptările lui sunt înșelate. Ea are prejudecăti, ea cere sinceritate din partea lui, el este sincer, spune ce își dorește și este respins.
Andra – O astfel de discuție se poartă la început și, în funcție de cum decid partenerii să rezolve conflictul de interese, putem judeca dacă este sau nu infidelitate. Dacă partenera nu știe de satisfacerea dorinței partenerului cu altcineva este infidelitate. Nu consider că se poate invoca egoismul aici, ea are o limită, fie are capacitatea de a o depăși, fie nu, de aici și libertatea partenerului de a continua sau nu relația
Ildiko – Din punctul meu de vedere, ar fi mai bine să renunți la relație și cauți alta care ți se potrivește.
Roxana – Dacă sexul e mulțumitor de ambele părți, lipsa sexului oral nu ar trebui să fie o problemă. Până la urmă ar fi doar o fantezie nepusă în practică.
Marian – Este infidelitate dacă partenera nu știe că tu cauți sex oral în altă parte. Altfel, dacă problema e pusă pe tapet, ea ar trebui să-și dea seama că iubirea pt partener implică și atracția pt întreg trupul lui, nu doar pe alese. În mod cert, dacă nu se poate ajunge la un consens pe acest plan, se poate ajusta pe alt plan. Oricum e prea devreme să te creadă infidel pt că tu cauți sex oral în altă parte, pt că treaba asta iese la iveală în primele momente sexuale ale unei relații de.abia înfiripate.
Roxana – Dar dacă reformulăm: ești căsătorit de ceva vreme, te înțelegi bine cu soția, îți place viața alături de ea, dar sexul a devenit foarte rar și tu ai nevoia asta. Teoretic, ea a semnat că o îndeplinește și totuși nu o mai face. Ești mulțumit de viața ta și nu vrei să divorțezi pt atâta lucru. E infidelitate dacă ți o rezolvi în altă parte?
Adel – Lucrurile astea se discută înainte. Așa e cinstit. Nu intri în relație dacă nu există potrivire sexuală.

În cele mai multe răspunsuri – nu neapărat în cele expuse aici – oamenii au spus ferm: da, este infidelitate! S-a invocat egoismul lui, s-a spus că ‘lasă, că poate și fără’ etc…

Acum, să o luăm pe rând:
1. Lucrurile astea se vorbesc la început
Așa ar fi normal. Se și întâmplă? Nu prea! Spre deloc! Să fim serioși – nu am fost învățați să discutăm franc despre ceea ce ne dorim, mai ales din punct de vedere sexual, așa că mulți intrăm în relații cu un bagaj de fantezii ținute sub… capac. Nu mai spun că sexul oral nu este o fantezie, ci o parte a vieții sexuale, o manifestarea a iubirii… dacă vreți.

2. De ce nu faci?
Înainte să mizezi pe cartea egoismului sau să impui blocaje și restricții de genul: lasă că poate și fără, ar fi bine să te gândești de ce nu faci sex oral? De unde îți vine stopul ăsta? Și poți să începi cu întrebarea: de unde am aflat despre sexul oral și ce am aflat? Ce mi s-a spus? S-ar putea să realizezi că este un program care are câteva sute de ani. Nu cumva ai nevoie de upgrade?

3. Nevoile tale vs nevoile lui
De când nevoile tale sunt mai importante ca nevoile lui? Într-un cuplu există doi, ceea ce înseamnă ambele seturi de nevoi sunt importante – și ale tale și ale lui. Câți sunt atenți la asta? Puțini! E mai simplu să spui – lasă că poate și fără! Și dacă nu poate?
Cum ar fi ca lui să îi placă mâncarea și tu să-i spui – ‘se poate și fără’?
Nu crezi că de aici se poate ajunge foarte ușor și la: ‘lasă că poate și fără prieteni’ și ‘fără pescuit’ și ‘fără fotbal’ etc… și, practic, omul ăla se trezește într-o pușcărie conjugală? Grijă mare!

4. Nepotrivirea sexuală
Și aici este de discutat. Să presupunem că la început, când călăreați împreună valurile hormonale, omul a zis – ‘eee, nu contează atât de tare. Mă descurc eu!’ Sperând, în sinea lui, că în timp, când vă veți cunoaște mai bine, vei deschide gura :) Dar nu s-a întâmplat și s-a trezit că aveți deja o familie, copii, o casă, dar sexul oral tot întârzie. Și începe să sape…. Ce face? În plus, e posibil ca sexul (normal) să nu fie rău. Rupem relația pentru o nevoie sau găsim soluții?

5. Și dacă nu e infidelitate?
Și dacă ea realizează că nu are cum să-i rezolve această nevoie și că el este liber să și-o rezolve în altă parte? Dacă relația lor nu este deloc afectată de asta?
Să fim serioși – se numește conștientizare și alegere. Ea conștientizează faptul că are niște limite, realizează faptul că pe el îl afectează aceste limite și acceptă ca el să-și rezolve nevoile în altă parte. Asta nu înseamnă sub nicio formă relație paralelă. Repet – vorbim despre sex oral! Se poate și așa? De ce nu? Nu toate cuplurile sunt la fel.

Vedeți? Lucrurile sunt complexe. Nu poți spune – este sau nu este, fără să analizezi temeinic situația din toate părțile. Poate că cei doi se înțeleg în toate celelalte planuri, mai puțin în zona asta. Ce faci? Rupi o relație pentru o limitare? Sau găsești soluții? E posibil ca soluția să vină chiar de la ea, adică să înceapă să-și rezolve propria limitare sau să îi propună alternative – hand job sau altceva (VR Blowjob etc).

Haideți să încercăm să nu mai fim radicali. Niciodată un enunț nu necesită un singur răspuns. Nu în viață! Viața este complexă, are multe nuanțe, oamenii sunt diferiți, gândesc, simt și acționează diferit, așa că n-ar fi rău să învățăm să fim mai flexibili.

Nu de alta, dar radicalismul nu duce la progres. Niciodată!

Foto Credit: psychologies.co.uk/

Link-uri sponsorizate

Comments