Presupunerile – dușmanul iubirii!

mirror1
Link-uri sponsorizate

Vrei o viață fericită? Renunță la presupuneri!
Nu te-a antrenat nimeni să poți să citești gânduri, așa că nu încerca să o faci.
Vei eșua lamentabil sau, mai rău, vei produce niște conflicte crâncene.

Știu că există multe persoane care cred că pot ‘citi’ alte persoane, însă mă întreb: oare câți dintre oamenii ăștia și-au furat-o grav la viața lor tocmai din cauza acestei erori de percepție?
Cineva spunea foarte frumos că: adevărata bogăție este să poți vedea lumea cu alți ochi.
Ce înseamnă asta? În niciun caz presupuneri.

După părerea mea, înseamnă capacitatea de a te pune în pielea altui om, capacitatea de a te conecta cu ce e viu în acel om, cu nevoile, gândurile și dorințele lui. Asta înseamnă ‘să vezi lumea cu alți ochi’.

Dacă mergi pe direcția ‘lasă că știu eu’, e posibil ca lentilele prin care vezi lumea să aibă nevoie de corecții, de dioptrii. Iar aceste dioptrii se numesc – ÎNVĂȚARE!

Acum, fă o o pauză și gândește-te: de câte ori ți-ai spus că poți să citești gândurile altor persoane? Răspunde sincer!
Apoi, gândește-te de câte ori ai greșit?
Nu-i așa că procentul este cam mare?
Ei bine, nu trebuie să te superi, nici n-are cum să fie altfel.

Această cunoaștere a gândurilor altora nu se poate baza doar pe intuiție – o minte neantrenată se poate înșela grav mergând pe cartea intuiției.

Pentru a avea relații fericite – și aici nu mă gândesc doar la cuplu -, este imperios necesar să încerci să te conectezi, profund și onest, cu ceilalți. Iar pentru asta trebuie să începi să înveți cum funcționează mintea umană, trebuie să încerci să devii specialist în tine.

Până când nu te cunoști temeinic, nu vei putea să ai pretenții că poți citi gândurile altora.
Chiar și așa, te întreb: câtă acuratețe poți avea?
Te-ai întrebat vreodată asta?

Se spune, pe bună dreptate, că uneori ai nevoie de o viață de om pentru a-l cunoaște pe celălalt. De acord, cu o completare – ai nevoie de o viață de om dacă mergi pe ideea ‘lasă că știu eu’. Atunci, da!

În schimb, dacă înveți să te conectezi la ce e viu în celălalt, dacă faci din această conectare un obicei, atunci ai mari șanse să-l cunoști mai repede. Altfel, riști să faci erori puternice.

Să-ți dau un exemplu: să presupunem că ești femeie și îți vezi iubitul stând lângă geam și privind spre nicăieri. Ce crezi?
Multe femei pot băga mâna în foc, pot jura, că omul ăla se gândește la altcineva.
În realitate, omul ăla se gândește la proiectele în care este angrenat.

Vezi? Dacă mergi pe varianta 1, riști să pornești un tsunami de gânduri ce au 0 reprezentare în real. Ce fel de gânduri îți produce o astfel de abordare? Nesiguranță, abandon, trădare etc…
Când, ce să vezi, nimic din toate astea nu este real. Totul este în capul tău!

Și atunci, în loc să presupui, nu mai bine înveți să pui întrebări?
Nu mai bine îi spui: ‘iubitule, te văd distras de ceva. Ești okay? Te pot ajuta? Vrei să vorbești despre asta?’

Aici intervine și rolul lui. Astfel și el trebuie să înțeleagă faptul că tu încerci să te conectezi la el și nu să-l controlezi sau să-l suspectezi.
Asta înseamnă să-ți ofere un răspuns asigurant: ‘iubire, nu e nimic, am niște proiecte care mă scot din minți și încerc să găsesc soluții. Iartă-mă că nu am vrut să vorbim despre asta, dar nu vreau să te încarc cu problemele de la job’.

Ce se întâmplă în secunda aia cu ceea ce credeai tu?
În mod normal. ar cam trebui să dispară. Așa ar fi normal.

Vedeți? Toată lumea vorbește despre comunicare însă, din păcate, foarte puțini o și fac.

Dar, să revin la acuratețe – cât de bine crezi că poți să citești gândurile altora?
Hai să-ți dau niște cifre care să-ți arate de ce este obligatoriu să pui întrebări și să nu mergi doar pe intuiție?

Ei bine, pentru o persoană pe care abia ai cunoscut-o, acuratețea citirii gândurilor este de 20%. Nu este tocmai îmbucurător, nu-i așa?
În cazul unor persoane dragi – familie sau partener – procentul crește la 35%. E? Mai vrei să mergi pe intuiție și presupuneri?

Eu te sfătuiesc să nu o faci sau, dacă ai chef să mergi pe cartea asta, să pui mâna să studiezi bine mintea umană. Iar asta necesită investiții de timp, bani și energie.

Marea problemă a oamenilor apare atunci când pui în balanța cât de bine se știu vs cât de bine cred că se știu între ei. Aici apar marile probleme, marile conflicte, marile erori.

Numărul de ani petrecuți împreună nu îți oferă șanse mai mari să-l cunoști pe celălalt, câtă vreme refuzi să te conectezi real.

Drept urmare, eu îți recomand să părăsești zona iluziilor și să începi să construiești certitudini, iar astea nu se pot realiza fără acea conectare profundă și onestă, conectare care are nevoie de abilități de comunicare, de empatie, de respect, încredere și curaj.

Ce zici? Ți se pare ușor?

Foto Credit: mentalandbodycare.com/

Link-uri sponsorizate

Comments