Am greșit!

sorry1
Link-uri sponsorizate

Un copil poate suda cuplul sau îl poate distruge!
Temporar sau definitiv!

De ce spun asta? Pentru oamenii nu realizează ce se întâmplă în construcția lor, adică în cuplu, atunci când apare ‘micuțul dușman’.

Timpul pentru ei, adică pentru bărbat și femeie, se modifică radical; atenția ei se mută pe micuț, iar comunicarea lor poate să sufere.
De când am început emisiunea ‘Totul pentru dragoste’, am avut zeci de cupluri care au trecut prin această etapă. Unii au reușit, alții nu.

Nu e cazul să ne ocupăm acum de cei care nu au știut să treacă.
Nu mi se pare constructiv.
Așa că mă voi ocupa de cei care au găsit soluții menite să îi mențină împreună.

Iar aici mă gândesc la un cuplu mega-asumat, cum rar mi-a fost dat să văd, un el și o ea care au lucrat mult până când au ajuns la echilibru.

Ce a făcut diferența? Dorința lor de a reuși împreună!

– A fost o perioadă destul de grea. Eu eram din ce în ce mai obosită, el lucra foarte mult și începusem să îi reproșez tot felul de lucruri.
– Eram obișnuiți să petrecem foarte mult timp împreună. După ce a apărut copilul, nu am mai avut acel timp pentru noi și am simțit că ne înstrăinăm.

Este o situație care se întâmplă în foarte multe cazuri.

Strivită de noile sarcini conjugale, proaspăta mămică poate ceda și, în loc să se conecteze cu soțul, îl respinge, se deconectează!

Iar el simte imediat asta.

– Când am văzut cum s-a schimbat situația, nu am putut să nu mă întreb: oare așa va arăta viața mea? Știu că sună a egoism, însă nu știm să ne descurcăm atunci când persoana pe care o iubim ne respinge.

Mi-a plăcut enorm ce a spus el! A spus ceea ce cred și simt foarte mulți bărbați atunci când în cuplul lor apare ‘dușmanul’ cel mic.

Okay, bine bine, dar ce e de făcut?

– Am conștientizat că ceva nu e în regulă. Mi-am dat seama că dacă nu fac ceva, risc să îl pierd. Atunci am analizat ce greșesc eu și am început să corectez.

Sincer, recunosc, am făcut ochii mari. Rar mi-a fost dat să aud o femeie spunând asta. În general, vezi revoltă: e un porc, ar trebui să mă înțeleagă!

Ea nu a procedat așa, ci a înțeles întâi propriul comportament și a cântărit variantele pe care le avea: să riște să rămână singură cu copilul sau să schimbe și să-și tragă soțul înapoi în cuplu?

Da, el a avut tentații și a recunoscut asta!
Însă a contat enorm modul în care ea a reușit să gestioneze situația.

Bărbatul chiar nu se descurcă bine cu lipsa de apreciere.
Așa că, da, trebuie să recunoaștem – măiestria femeii contează enorm în păstrarea cuplului.

Așa s-a întâmplat în cazul celor doi.
Cum?
– Am învățat să spunem ceea ce simțim! Nu am așteptat ca celălalt să îmi citească gândurile. Asta nu se întâmplă. Am învățat să spun ce simt și ce îmi doresc și l-am învățat și pe el. La început nu a fost ușor, însă acum a devenit obicei și este foarte bine. S-au eliminat foarte multe nelămuriri.

Pe scurt, comunicare!

În cazul acestor tineri, comunicarea le-a salvat relația și căsnicia!
În alte cazuri nu funcționează. De ce?
Pentru că oamenii ăia nu comunică, ci se ceartă, adică se deconectează de la relația lor.

Vedeți? Există și cupluri fericite…
Însă fericirea aia s-a construit cu multă muncă și, poate cel mai important, prin comunicare eficientă!

Drept urmare, înainte să te grăbești să dai vina pe celălalt, întreabă-te: eu cu ce am greșit?
Este un exercițiu de sinceritate extrem de important!

Foto Credit: telegrafi.com/

Link-uri sponsorizate

Comments