Nu căuta fericirea acolo unde ai pierdut-o

happy
Link-uri sponsorizate

Nu căuta fericirea acolo unde ai pierdut-o! Nu te agăța de filme care s-au încheiat!
N-are rost!

Oricât ar durea, privește înainte! Cu încântare, curiozitate și joacă.

Nu rămâne blocat/ă în ceea ce a fost ieri, ci respiră azi/acum și privește spre mâine.
Trecutul nu mai poate fi întors, așa că n-are sens să-ți pierzi timpul cu el. Înțelege-l, învață-i pildele, curăță-ți rănile, igienizează-ți emoțiile și mergi mai departe.

Fericirea este un drum, nu o destinație. Și, în ciuda tuturor greutăților, ea poate reveni în viața ta oricând. De tine depinde. Tu o chemi!

Și, dacă nu mă crezi, lasă-mă să-ți spun că ieri am cunoscut poate cea mai puternică femeie, o femeie încercată la extrem de situațiile de viață, dar care are capacitatea să zâmbească și, mai mult, își dorește să ajute și alte femei prin propriul exemplu.

Femeia asta are 46 de ani. Toată viața și-a dorit stabilitate și siguranță, adică o familie. A iubit un bărbat mai mare ca vârstă, dar n-a fost să fie. El trăia peste Ocean, așa că dragostea lor nu prea avea șanse la distanță. Drept urmare, ea l-a ales pe celălalt bărbat care o curta.

A obținut familia mult dorită, însă bărbatul respectiv nu era capabil să își asume această construcție. Colac peste pupăză, femeia și-a luat o lecție dură de viață atunci când a fost nevoită să se întoarcă în țară. Avea doi copii, dar mama ei i-a spus că o primește doar cu unul.

Stop! Toți cei care se gândesc că familia te ajută, ar fi bine să ia o pauză!

Jur că nu știu cum m-aș simți pus într-o astfel de situație. Ea a ales. S-a întors cu fata, iar băiatul a rămas la tată.

De parcă n-ar fi fost destul, ea a aflat că are cancer la sân cu metastaze la alte organe. Se întâmpla acum 7 ani. Medicii i-au dat 6 luni de trăit. Au trecut 7 ani de atunci, iar femeia asta nu concepe să nu-și vadă visul cu ochii: să încerce să ajute și alte femei care trec prin ceea ce trece ea.

Vă jur că am rămas fără cuvinte! V-ați gândit cum o fi să trăiești numărându-ți zilele?

Acum, vă rog, luați o pauză și gândiți-vă: ce probleme aveți?

Să revin, cazul de la emisiunea de ieri mi s-a părut extraordinar. Rar mi-a fost dat să văd o femeie atât de puternică, o femeie care și-a asumat toată viața și a învățat să vadă doar partea plină a paharului.

Sunt un om care urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în Statele Unite. Acolo oamenii au curaj să iasă și să-și spună povestea, știind că este posibil ca prin povestea lor să îi ajute pe alții. Asta înseamnă împlinire, nu influencing. Împlinire curată!

Okay, poate că nu ți-a ieșit cu relațiile. Nimeni nu e perfect. Dar te-ai gândit că este posibil ca povestea ta să devină o sursă de inspirație pentru alți oameni? Cine a zis că fericirea se găsește doar în relațiile romantice? Studiile arată clar faptul că: conexiunile sociale și calitatea relațiilor (în general) determină nivelul de fericire umană.

Să știți că astfel de exemple se află printre noi, numai că nu au curajul să iasă în față.

Eu mă bucur că am asistat la o astfel de poveste. Am învățat enorm din ea.

De aceea îți spun – nu lăsa fericirea să lucreze cu tine!

Nu căuta fericirea acolo unde ai pierdut-o. Capul sus și privește partea plină a paharului. Este acolo, trebuie doar să vrei să o vezi.

Foto: positivepsychologyprogram.com/

Link-uri sponsorizate

Comments