Vrei o viață fericită? Învață să spui NU!

sayno1
Link-uri sponsorizate

Vrei o viață fericită? Învață să spui NU!

Învață să iei decizii care să țină suferința departe de tine. Ai grijă de emoțiile tale. Să spui ‘da’ unor situații care contravin sistemului tău de valori sau de credințe nu este tocmai cea mai bună idee.
Și totuși, mulți fac aceste erori, după care suferă! Privesc înapoi cu amărăciune și spun: ‘n-am vrut să fiu cu el’, ‘ea nu m-a atras niciodată’ etc.

Sunt oameni care au spus DA atunci când totul, dar absolut totul înclina spre NU. Și au regretat! A meritat? Nu cred că există vreun om care să spună că a meritat. Cei mai mulți regretă ‘timpul pierdut’. Dar nu asta ar fi marea problemă, ci starea în care au ajuns.

Sunt oameni care nu știu cine sunt, ce vor și încotro se îndreaptă. Oameni care s-au lăsat avariați de propriile decizii, iar acum nu știu ce să facă. Îi văd zilnic, vorbesc cu ei zilnic și îi înțeleg.

Îi înțeleg pentru că nici eu nu am știut să spun NU la timp. Credeam că dacă fac asta, că dacă refuz lucrurile care îmi fac rău, voi face rău altora. Nu m-am gândit nicio secundă la mine. Așa că am spus DA și am vârât în viața mea tot felul de situații mizerabile.

Ulterior, după ani de zile de studiu, am realizat un adevăr fundamental: atunci când înveți să spui NU lucrurilor și situațiilor care contravin sistemului tău de valori și credințe, îți spui DA ție!

O persoană fericită este acea persoană care știe să spună NU la timp. Mi se pare un lucru extraordinar.

Dacă te obișnuiești să spui Da unor lucruri care îți fac rău, care te fac să te simți inadecvat, să simți că nu ai loc în propria viață, aceste lucruri vor deveni un obicei, iar stima ta de sine ze va zdrobi în bucăți. Și, crede-mă, va fi foarte greu să o pui la loc.

Vrei o viață fericită? Învață să spui NU! Învață să-ți protejezi propriile emoții. Învață să-ți protejezi propriile gânduri. Este foarte important. Se numește igienă emoțională, un concept din ce în ce mai folosit în prezent.

Să ne gândim puțin: ce facem atunci când ne spălăm pe mâini? Spunem NU posibilelor boli pe care le putem lua din mediul înconjurător. Ce facem atunci când ne spălăm trupul? Îi protejăm pe ceilalți de disconfortul mirosurilor de nespălat! Iar lista poate continua! Vezi cât de important este să spui NU?

Dacă stai bine și te gândești, un stil de viață sănătos implică o grămadă de NU-uri. Și asta nu înseamnă frică, ci asumare. Asumare și stimă de sine.

Și atunci, dacă spui NU la atât de multe lucruri, de ce nu spui NU și oamenilor toxici? De ce nu spui NU situațiilor care te fac să te simți prost? De ce nu spui NU oamenilor care îți pun în dificultate propriul sistem de valori? Ce pierzi?

Îți spun eu – nimic. Ba mai mult, câștigi. Câștigi dreptul de a rămâne TU!

Îți câștigi dreptul de a-ți păstra capul sus, de a avea o viață așa cum ți-o dorești!

Ce zici? Te bagi?

Foto Credit: blog.tutorming.com

Link-uri sponsorizate

Comments