Sunt optimist! Cred în relații!

relatii1
Link-uri sponsorizate

Știu că multe persoane vor încerca să mă contrazică, însă chiar sunt optimist și spun că există toate șansele ca numărul relațiilor de calitate să crească.

Să nu aveți impresia că există vreo bulă roz în care trăiesc sau că oamenii din jurul meu sunt perfecți. Nici vorbă!

Să nu aveți impresia că închid ochii la ceea ce văd, aud sau citesc zilnic.
Și totuși, rămân optimist! Sună bizar chiar și pentru mine :) De ce? Pentru că acum 5 ani nici eu nu mai credeam în relații. Mai mult, nu îmi mai doream să am vreuna.

Hoinăream și era bine… fizic. Însă nu m-am grăbit și am lucrat cu mine. Pe toate planurile.

În plus, fără să fi făcut vreun curs de design thinking, am rămas curios, deschis și am încercat tot felul de lucruri. Iar acele lucruri mi-au adus multă experiență de viață.

Da, am văzut multe, am trăit multe, însă toate astea m-au făcut să știu mai bine ce îmi doresc, ce fel de viață vreau să am. Și uite așa am ajuns în punctul în care sunt un om echilibrat, un om înzestrat cu auto-control, un om care poate decide oricând ce își dorește și încotro vrea să se îndrepte.

Asta înseamnă libertate! Libertatea de a iubi fără a cultiva dependențe păguboase! Acel ‘n-am nevoie de tine, dar vreau să fiu cu tine’. DECIZIE!

Sunt optimist și încerc să le transmit tuturor acest optimism al meu.

Pe ce se bazează optimismul meu? Pe cunoaștere! Pe auto-educare! Pe experiență!

Sunt 3 lucruri extrem de importante. Drept urmare, am să vă rog să-mi permiteți să vă explic de ce cred că există din ce în ce mai multe relații sănătoase în lume?

1. Oamenii nu se mai grăbesc!
Au înțeles că nu este o cursă cu premii și nu mai iau decizii pripite. Își trăiesc cu răbdare perioada hormonală și încearcă să construiască ceea ce urmează după… Conceptul de slow love este din ce în ce mai răspândit. Pe bună dreptate! Studiile arată faptul că foarte mulți oameni – și bărbați și femei – sunt pur și simplu îngroziți de efectele sociale, financiare și emoționale ale unui posibil divorț. Rezultatul? Nu se mai căsătoresc cu ochii închiși, ci încearcă să-și cunoască bine posibilul partener înainte de a lua decizii radicale.

2. Oamenii nu mai cred în iubirea unică/ veșnică
Ceea ce este bine! Asta înseamnă că învață să treacă mai ușor peste eșec. Mi se pare foarte important. Atunci când crești cu ideea de suflet pereche, iubire unică sau iubire veșnică, îți creionezi acel scenariu, iar dacă se întâmplă ca relația să se încheie, rezultatul este un adevărat dezastru emoțional. Atunci când ești conștient de faptul că te poți potrivi cu mai multe persoane, ești conștient de faptul că dacă o relație se încheie, ai șanse în continuare să găsești pe cineva care să ți se potrivească.

3. Relațiile toxice se termină mai ușor
Mult mai ușor. Nu-ți place? Simți că nu ți se mai potrivește? Ai libertatea să pleci. Te bate? Te abuzează? Legile s-au mai schimbat, iar abuzatorii au început să fie pedepsiți. În plus, divorțul nu mai este ceva atât de rușinos.

4. Presiunea socială nu mai este atât de mare
Gura lumii s-a mai potolit. Pe vremuri, adică în copilăria mea, o femeie divorțată nu era tocmai bine privită. Acum, lucrurile nu mai stau deloc așa. Divorțul nu mai este o catastrofă, ci o soluție de a ieși dintr-o construcție care nu mai funcționează.

5. Există informație
Oamenii pot învăța ce înseamnă o relație sănătoasă, cum se comunică în cuplu sau chestiuni importante despre iubire, sex, parenting etc… oricând. Internetul abundă de informații utile, cursuri, cărți în format electronic etc…

6. Ai mai multe șanse să găsești pe cineva potrivit
Plaja de selecție a unui posibil partener este mult mai mare. De aia există Internet!
Astfel, poți întâlni foarte ușor o persoană sau mai multe. Și nu te grăbește nimeni. Tu decizi cum vrei să decurgă lucrurile.

7. Există psihologi
… traineri, coach-i etc… Sunt oameni care te pot ajuta atunci când simți că ai scăpat busola din mână. Acum 25 de ani nu existau acești oameni. Nu mai spun că mersul la psiholog era o mare rușine.

Iată o serie de motive care mă fac să fiu optimist. Da, chiar cred în relații, chiar cred că oamenii pot fi fericiți în doi, chiar cred că există relații fericite.

De ce avem nevoie?
De curățenie interioară, de cunoaștere, de curiozitate, flexibilitate și de un mental pozitiv.

Jur că nu e greu să obții toate lucrurile astea.
Primul pas este să încercăm!

P.S.: Dacă printre cei care citesc acest text există persoane care au relații frumoase, vă rog, scrieți și spuneți cum ați reușit. Puterea exemplului chiar este importantă!

Foto Credit: mentaldaily.com/

Link-uri sponsorizate

Comments