Cât de bine îl/o cunoști?

perfetti1
Link-uri sponsorizate

Sâmbătă seară am văzut un film foarte tare. Știam de el, dar am așteptat momentul potrivit.

Filmul se numește ‘Perfetti Sconosciuti’ (Perfect Strangers) și prezintă o radiografie dură a cuplurilor actuale.

Deși are foarte multe tușe comice, filmul pune lupa pe: prietenie, cuplu, comunicare în doi și iubire.

Dacă ar fi să rezum toată povestea, aș pune o singură întrebare: cât de bine îl/o cunoști?

Chiar sunt curios ce răspunsuri mi-ați da la întrebarea asta? Chiar sunt curios cât de bine vă cunoașteți partenerii?

Nu de alta, dar dacă mă raportez la mesajele pe care le primesc – care nu sunt deloc puține -aș spune că mulți oameni intră în relații, stau în relații sau în căsnicii, fără să știe prea bine lângă cine trăiesc!

Practic, vorbim despre niște străini care au luat decizia de a trăi împreună. Motivele? Uneori se rezumă la un simplu: așa face toată lumea!

În multe cazuri, dacă elimini flama de început (acolo unde a existat) și tiparul social, realizezi că pe cei doi nu îi apropie nimic sau mai nimic. Fie vorbim despre halo effect – adică sunt atrași de 2 calități ale celuilalt, fără să vadă defectele; fie vorbim despre teama de singurătate sau de frica de etichetare (gura lumii).

De altfel, chiar acum câteva zile am vorbit cu o persoană. Avea o relație la distanță și nu știa ce să facă. Am discutat la telefon vreo 10 minute, timp în care am realizat că cei doi nu aveau nimic în comun: nici zona socială, nici umorul, nici dorința de a locui în același oraș, nici anturaj… nimic. Și totuși, el încerca să facă această relație să meargă, deși era clar că nu există șanse reale.

Acum, vă rog să vă gândiți la scenarii similare, dar fără relații la distanță, cu oameni care, deși nu au puncte comune reale, decid să formeze familii. Ce poate ieși dintr-o astfel de construcție? Fericire sau minciună? Adevăr sau aparență?

Și, dacă tot vorbim despre minciună, chiar vă rog să căutați filmul și să-l vedeți. Veți observa cât de fragile sunt relațiile actuale, mai ales cele bazate pe grabă și pe gura lumii, cât de fragile și de fațadă sunt prieteniile actuale și cât de mult ținem la aparențe… palmând adevărul cu zâmbetul pe buze.

Aproape zilnic îmi scriu oameni care sunt jigniți, umiliți, devalorizați, batjocoriți, oameni care tânjesc după bunătate și căldură, dar care aleg pe dos. Și atunci, stai și te întrebi: oare ce se întâmplă?

Ei bine, explicațiile ar fi multe…

Un lucru este cert – atunci când te grăbești să intri în relații și să iei decizii radicale, cum ar fi căsătoria sau copiii, să nu te aștepți la adevăr! Dacă ajungi în această situație, nici să nu te gândești să invoci adevărul dacă nu ești pregătit/ă să-l afli. Și încă ceva-nu încerca ‘jocul’ cu telefonul!

Cât despre film, caută-l, urmărește-l și gândește-te: eu ce fel de relație îmi doresc?

Link-uri sponsorizate

Comments