Mi-e dor vs te iubesc!

missing1
Link-uri sponsorizate

Tu ce fel de relație ai? O relație sănătoasă, bazată pe iubire sau o relație bazată pe versul ‘și mi-e dor și doare’?

O relație dominată de bucurie și de încredere sau o relație bazată pe dependența de partener și pe nesiguranță?

Știu că în cele mai multe cazuri spunem că iubim, însă chiar asta se întâmplă cu adevarăt? Sau vorbim despre niște goluri pe care vrem să le acoperim cu… cineva?Să vă dau un exemplu care vă poate ajuta să vă dați seama cu ușurință ce fel de relație aveți.

Să presupunem că partenerul/a pleacă într-o delegație! Sau într-o vacanță cu băieții/fetele!
Cum te simți?

Ți se schimbă starea în vreun fel sau îți vezi de viața ta cu bucurie și încredere? Simți că s-a rupt ceva din tine, simți că ți-e dor, simți că nu mai ai chef de viață?

În general, persoanele dependente sunt cuprinse de neliniște atunci când partenerul/a pleacă într-o deplasare. Spun des ‘mi-e dor’, nu dorm noaptea, apar frecvent gânduri ce trădează nesiguranța: ‘dacă face ceva?’, ‘dacă cunoaște pe cineva?’ etc… și au tendința de a controla viața celuilalt – sună des, trimit mesaje cu întrebări de genul: ‘unde ești?’, ‘cu cine ești?’, ‘ce faci?’, ‘ți-e dor de mine?’

Practic, prin genul ăsta de comportament, aceste persoane nu numai că dau dovadă de nesiguranță, ce poate migra ușor spre gelozie și neîncredere, însă reușesc să-i distrugă celuilalt deplasarea.

Aici se poate aplica perfect versul ‘mi-e dor și doare’.
Acum, vă provoc să vă gândiți la următorul scenariu – ce se întâmplă cu persoanele astea dacă partenerul sau partenera decide să plece din relație?

Să luăm celălalt scenariu – persoanele care au relații de iubire. Iubire pe bune!
Sunt persoanele care se bucură atunci când partenerul/a pleacă în delegație/călătorie. Și nu o fac pentru că scapă de partener/ă, ci pentru că sunt persoane pozitive, persoane care iubesc, persoane care au stima de sine ridicată.

Sunt persoane care nu-și sufocă partenerii, persoane care nu întreabă: ‘ce faci?’, ‘unde ești?’, ‘cu cine ești?’, ‘cât mai stai?’, ‘de ce mai stai?’. Și nu stau să verifice la ce oră s-a delogat de la Facebook sau la ce oră era prezent pe Whatsapp :)

Sunt persoane care își sprijină partenerul/a, îl/o asigură că se bucură pentru această poveste și nu spun ‘mi-e dor de tine’ în sensul de suferință, de lipsă, ci cu bucuria reîntoarcerii. Astfel, în loc de ‘mi-e dor’, oameni care iubesc spun: ‘te iubesc!’

Atât! În rest, își văd de viață fără probleme, nu au probleme cu somnul, nu au gânduri aiurea și nu sunt nesiguri/e.

Acum, vă provoc să vă gândiți: cum ar reacționa aceste persoane dacă partenerii ar decide să părăsească relația?

Iată cum arată cele două tipologii pe care vi le supun atenției azi. Acum, încercați să vă gândiți la voi și la suferința pe care ați simțit-o după despărțire…

În ce categorie vă încadrați?
Eu am făcut acest exercițiu și am descoperit lucruri extrem de interesante – în tinerețe mă aflam în prima categorie. Acum, lucrurile s-au schimbat… ca și suferința!

Acum sunt un om care iubește matur, un om care decide să fie cu cineva, nu are nevoie să fie cu cineva și, vă rog să mă credeți, chiar dacă se întâmplă să mă despart, suferința este infinit mai mică…

Vedeți? Uneori avem senzația că viața este grea! În realitate, este vorba despre cunoaștere și despre alegerea pe care o facem – vrem să fim maturi sau vrem să rămânem imaturi?
Alegerea ne aparține! Întotdeauna!

Aștept cu interes părerile voastre…

Foto Credit: aconsciousrethink.com/

Link-uri sponsorizate

Comments