Admirația – combustibilul vital pentru relații

admiration2
Link-uri sponsorizate

Vrei să-ți transformi relația? Deschide gura și vorbește!

Fă-i complimente, spune-i ce admiri la ea/el! Arată-i că apreciezi ceea ce face.

E simplu. Nu aștepta ca lucrurile astea să fie înțelese sau să vină de la sine.
Peste 90% din comunicarea umană este non-verbală. Așa că nu miza pe citirea gândurilor. Este un proces care produce mari erori în cele mai multe cazuri.

Deschide gura și spune-i: ‘mă bucur enorm că te am lângă mine. Apreciez sprijinul tău!’

Noi, oamenii, avem nevoie de admirație și de validare, de susținere și de afecțiune. Așa că… ce mai stai? Deschide gura și spune-i ce simți!

Sau, dacă vrei, faceți echipă :)
Faceți un exercițiu săptămânal: notați pe o foaie de hârtie ce ați apreciat la celălalt pe parcursul unei săptămâni. Scrieți aceste lucruri și citiți împreună. În momentul în care faceți asta, relația voastră se transformă enorm… în bine!

Pur și simplu îi oferiți combustibil! Și este atât de simplu. Nu ai nevoie de artificii sau briz-briz-uri, ci doar să spui ce simți și ce apreciezi la celălalt.

Sigur, pentru a vă suda și mai bine relația și pentru a nu lasă anumite lucruri să se acumuleze, puteți scrie pe foaie și lucrurile care nu v-au plăcut pe parcursul unei săptămâni. Apoi discutați despre situațiile respective.

Însă încercați să o faceți cu scopul de a înțelege situațiile și de a vedea ce soluții de rezolvare există. Nu încercați să vă impuneți punctul de vedere! Dacă faceți asta, înseamnă că încercați să vă controlați/subjugați partenerul/a, iar acest lucru vă va distruge relația.

Comunicați cu bunătate, cu iubire și respect, nu neglijați aprecierea! Fiți buni pentru că sunteți buni, nu pentru că trebuie.

Oferiți iubire! Iar dacă celălalt vă oferă lipsă de respect… nu stați! Nici măcar o secundă!

A fi bun nu înseamnă să înghiți lăturile altei persoane. Ești bun și oferi bunătatea ta, însă dacă nu există reciprocitate, nu ești obligat să rămâi. Ba chiar este bine să pleci. Nu este un eșec. Tu vei rămâne în continuare o persoană bună.

Pentru a putea avea relații sănătoase este necesar să întâlnim persoane care ni se potrivesc. Din păcate, uneori mai dăm greș, așa că trebuie să învățăm când este cazul să rămânem și când este cazul să plecăm.

Viața este frumoasă și este păcat să ne-o distrugem prin alegeri greșite.

Fiți buni, faceți aceste exerciții de admirație și respect și bucurați-vă de viață.

Aceste exerciții nu numai că vă întăresc relațiile, însă vă arată ce fel de relații aveți.

Să vă dau un exemplu: să presupunem că tu ai scris pe foaie 10 lucruri pe care le apreciezi la partener. Și i le spui. Iar el nu are nicio reacție. Rămâne indiferent total. Ce faci? Ce îți spune acest lucru?

Sau să presupunem că îi propui acest exercițiu și el îți spune: ‘lasă-mă, dragă, cu prostiile astea siropease. Nu am timp de așa ceva’. Cum te simți? Ce îți spune reacția lui? Nu cumva faptul că nu are timp de tine și de relație?

Un om care iubește nu ezită să se exprime: fie că o face verbal, fie că o face prin atingeri, fie prin sex… el se exprimă. Și îți arată constant ceea ce simte pentru tine.

Vedeți? Este destul de simplu să facem analiza propriilor relații. Trebuie doar să vrem!

Foto Credit: justbetweenus.org/

Link-uri sponsorizate

Comments