Schimbarea începe cu tine!

bethechange
Link-uri sponsorizate

Funerariile Regelui Mihai ne-au oferit tuturor un exemplu de decență. Sincer, nu credeam că se poate. Și totuși… am văzut oameni care au știut să respecte solemnitatea momentelor, care au știut să-și aducă omagiul într-un mod cât se poate de civilizat și european.

Deci se poate!

Nu am mai văzut oamenii ăia urâți, fără dinți, îmbrăcați sărăcăcios, acei mâncători de colivă de profesie.
Dincolo de importanța momentului, am avut de-a face cu un exemplu de eleganță. Ce înseamnă asta? Că din orice unghi am încerca să privim toată povestea, vorbim despre puterea exemplului. O putere uriașă!

Nu cu multe zile în urmă, scrisesem pe Facebook despre francezi și despre modul în care au ales să-l omagieze pe starul lor – Johnny Hallyday. Spuneam că ar fi bine să învățăm de la ei să ne respectăm valorile.

Ei bine, iată că românii au reușit să treacă cu brio peste acest exercițiu de decență.

Din păcate, rețelele de socializare au fost pur și simplu asaltate de mesaje prăpăstioase, unele venite din partea unor influenceri de la care chiar am pretenții.

‘A murit moralitatea’, ‘Gata, nu mai avem nicio șansă’, ‘nu o să ne fie bine niciodată’, ‘România a rămas fără valori și repere morale’ etc…

Atâta prăpastie nu am văzut în viața mea. Iar întrebarea logică este următoarea: cu ce vă ajută genul ăsta de mesaje? În afară de like-uri și de comentarii la fel de prăpăstioase… cu ce vă ajută?

Ce efecte au aceste mesaje în societate?

Sincer, m-am cam săturat să văd că se vorbește despre schimbare, dar nimeni nu pare dispus să fie exemplu!

Vrei schimbare? Fii tu primul! Vrei moralitate? Fii tu exemplu pentru ceilalți! Vrei decență? Lucrează la tine! Încearcă să-i influențezi și pe ceilalți prin exemplul pe care îl oferi. Este fix atât de simplu.

Să stai în spatele computerului și să spui că România nu mai are sens sau valori este simplu, dar profund ineficient. Nu ajută pe nimeni genul ăsta de mentalitate.

Ești influencer și vrei o țară ca afară, vorba cântecului? Atunci identifică valorile țării și promovează-le! Este fix atât de simplu. Ajută-i pe oameni să le cunoască. Învață-i să le aprecieze. Fii tu schimbarea!

Îți garantez că și valorile aduc like-uri, chiar dacă turma pare mai atractivă.

Eu cred că a sosit momentul ca noi, toți românii, să ne punem câteva întrebări. Una ar fi următoarea: ce fac eu pentru societatea în care trăiesc? În ce fel îi influențează pe oameni acțiunile mele? Îi ajut pe oameni? Îi ignor? Îi instig? Ce fac concret?

Sunt câteva întrebări cât se poate de firești. Eu m-am săturat de acest negativism bolnăvicios pe care îl văd peste tot. Vă rog să mă credeți, în foarte multe cazuri este întreținut artificial. Și nu neapărat din răutate sau prostie ci, de ce nu, din dorința de a cuceri turma. Trist! Extrem de trist!

Îmi doresc să văd din ce în ce mai mulți oameni hotărâți, din ce în ce mai mulți oameni care văd oportunitățile care există în țara asta, din ce în ce mai mulți oameni dornici să-i ajute pe ceilalți, din ce în ce mai mulți oameni care-și asumă rolul de exemplu pentru ceilalți.

Îmi doresc să văd din ce în ce mai mulți influenceri care lucrează spre bine, nu spre jelătanie. Îmi doresc să văd din ce în ce mai mulți oameni dornici să lucreze la mentalul lor.

Să vă dau un exemplu: ieri, în timp ce mă întorceam spre casă, taximetristul îmi vorbea despre această mentalitate falimentară din societatea românească și mă întreba ce e de făcut? I-am spus că trebuie lucrat la mentalul colectiv. Un om care are o construcție mentală negativă nu va fi fericit nicăieri pe planetă. De ce? Pentru că este dresat să vadă răul din lume. Așa că, indiferent că va câștiga 2000 sau 5000 de euro, el tot nemulțumit va fi.

Deci nu banii sunt problema, ci mentalul. Aici este buba. Aici este de lucru. De aici vine schimbarea reală. Asta este provocarea – să-i faci pe oameni să învețe ce le place și apoi să acționeze. Să-i dezveți de NU! De nu pot, n-am cum, nu vreau!

Să-i deposedezi de toată toxicitatea anilor de comunism. Nu e ușor, dar trebuie început de undeva.

Or dacă stai și aștepți schimbarea de la Stat și politicieni, vei continua să suferi în frig pe străzi.

Schimbarea începe cu tine! Ce mai aștepți? Ai toate pârghiile posibile! Trebuie doar să vrei…

Ce zici? Te bagi?

Foto Credit: quotefancy.com/

Link-uri sponsorizate

Comments