Tu ce faci pentru viața ta?

eunou
Link-uri sponsorizate

Dacă ar fi să trag o linie, că tot se apropie finalul de an, aș spune că 2017 a fost un an extrem de încărcat. Însă nu a fost un an atât de stresant cum ar părea la prima vedere. A fost un an cu multe lucruri interesante, un an în care am ieșit foarte mult.

De altfel, cineva mă întreba acum câteva zile: unde faci Revelionul? I-am răspuns zâmbind: dragul meu, anul ăsta am avut vreo 200 de Revelioane, așa că nu există această miză pentru mine.

Atunci când ai o viață extrem de activă, trebuie să ai grijă de câteva lucruri foarte importante, lucruri care te ajută să funcționezi corect.
Sunt cele 4 zone care te definesc din punct de vedere uman, zonele descrise de Robin Sharma: mind set, soul set, heart set și health set.

Să le luăm pe rând – mind set – aici vorbim despre gânduri! Managementul gândurilor este extrem de important pentru buna funcționare a vieții noastre. Este Vital aș spune. De altfel, știința a arătat în nenumărate rânduri faptul că gândurile pot provoca dezechilibre majore, ba chiar boli grele, la nivelul organismului. Așa că managementul gândurilor este extrem de important.

Trecem la zona a doua – soul set – sau latura spirituală. Aici vorbim despre dezvoltarea umană superioară, despre miezul ființei, despre profunzime. Iar asta se realizează prin studiu constant, prin lucru cu tine. Știu că mulți vor spune că nu e timp, însă haideți să vă dau o idee interesantă: liderii citesc cel puțin o oră pe zi… ceilalți se uită la televizor între 4 și 6 ore pe zi. Faceți voi diferența!

Zona cu numărul 3 – heart set. Aici vorbim despre emoții. Este o zonă aflată în strânsă legătură cu primele două. Tu cum ești: reactiv sau responsiv? Este important să îți oferi răspuns la această întrebare. De ce? Pentru că vei afla dacă ești trăit dinăuntru spre exterior sau invers.

Ei bine, ultima zonă, nu și cea mai lipsită de importanță, este health set – adică sănătatea corporală. Dacă ai o viață extrem de activă, cu un program încărcat, este foarte important să ai grijă de corpul tău. Și aici m-aș referi la 3 aspecte: alimentație, mișcare și odihnă. Toate cele 3 te ajută să reziști programului infernal pe care îl poți avea. Vă rog să mă credeți, se întâmplă ca uneori să simt că nu mai pot. Și atunci dau stop la tot ceea ce fac și mă odihnesc. Nu ies din casă și dorm mult. Mi se întâmplă, mai ales acum… la final de an. Sigur… și vremea pune ‘umărul’ la treaba asta :)

Ei bine, având o viață care-ți consumă energia la greu, nu e rău să îți completezi alimentația cu suplimente. Ba chiar este VITAL, aș spune. Un astfel de supliment poate fi B12 Ankermann Vital.
ankermann
Ce face Vitamina B12? Ajută în cazul senzației de extenuare, reduce oboseala inexplicabilă și îmbunătățește calitatea somnului. Mai mult, ea alungă stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi. Pe scurt, Vitamina B12 ajută la buna funcționare a sistemului nervos, la menținerea sănătății psihice și la reducerea oboselii.

Știu că mulți vor spune că vitamina B12 se poate găsi în alimente precum: pește, fructe de mare, carne, ouă sau produse lactate, însă consumul acestor produse nu îți garantează atingerea necesarului zilnic de substanță activă necesară organismului uman.

Produsul se găsește în toate rețelele de farmacii, așa că este ușor de procurat. Eu am o viață extrem de activă și știu că alimentația nu e suficientă. Drept urmare, îmi ajut organismul atât cât pot. Nu de alta, dar dacă nu îi dau ce-i trebuie, nici el nu îmi poate oferi energia necesară bunei desfășurări a vieții de zi cu zi.

Nu mai spun că zilnic vorbesc cu oameni care-mi spun că au probleme cu somnul, concentrarea etc…

De fiecare dată le spun să aibă grijă de cele 4 zone expuse mai sus. Mi se par vitale în vremurile actuale.

În încheiere, v-aș întreba: voi ce faceți pentru viața voastră? Cum aveți grijă de cele 4 zone?

Link-uri sponsorizate

Comments