Ne dispar valorile! Ce ne facem?

eu66
Link-uri sponsorizate

De fiecare dată când dispare o valoare, societatea românească se transformă într-un cor depresiv de bocitoare.

‘Vaaaai, ne mor valorile! Ce ne facem? Nu vine nimic bun din spate!’, țipă unii la unison.

Greșit! Ba vin o grămadă de oameni buni, de oameni de calitate, doar că bocitoarele nu vor să-și strice feng-shui-ul negativ și să-i vadă.
De ce se întâmplă asta? Din cauza mentalității de victimă! Din cauza mentalității de înfrânt! E plină România de oameni înfrânți, de victime ale propriilor percepții despre viață.

Jur că m-am săturat de boceala asta. De altfel, în ziua în care a murit Stela Popescu, am scris că decât să stăm să ne plângem de milă, de fiecare dată când moare o valoare, o personalitate, indiferent din ce domeniu de activitate provine, putem folosi momentul pentru o introspecție, pentru a ne pune o întrebare simplă: eu ce pot să-i ofer lumii în care trăiesc? Eu ofer ceva acestei lumi?

Chiar sunt curios să aflu câți oameni își pun aceste întrebări?

Robin Sharma are dreptate, un om are doar două abordări posibile ale vieții: cea de victimă sau cea de titan. Nu le poți avea pe amândouă în același timp. E imposibil!

Dacă stai și dai vina toată ziua pe: sistem, pe țară, pe politicieni, pe soarele de pe cer, pe locul de muncă, pe vecini, pe prieteni, pe părinți… vei ajunge să crezi asta. Și vei fi o simplă cifră într-un ocean de victime. Asta e alegerea ta.

Te vei auto-educa să stai în mizerie mentală. De aici și numărul mare de hateri de pe net. Victimele nu lasă valorile să se desfășoare! Le taie toate aripile, cu o plăcere fantastică. ‘Dă-l în morții mă-sii! N-are voie să scoată capul!’ Așa acționează victima pe internet!

Mentalitatea asta mă scoate din sărite. Ca și fatalismul ăsta cu valorile care dispar și lasă pârjol în locul lor. Vă rog să mă credeți, mentalitatea asta are un tatuaj mare pe care scrie: FALIMENT MORAL!

Doar oamenii fără valoare spun că ne mor valorile și că nu vine nimic din urmă. Sincer, mi-e greu să cred că oamenii care gândesc așa au fost capabili să aprecieze cu adevărat om de valoare. Să meargă și să aplaude din tot sufletul! În picioare… cu zâmbetul pe buze.

Eu cred că valori există și vor continua să apară. Trebuie doar să ai ochi să le vezi. Și, pe lângă ochi, să ai răbdarea și capacitatea de a le sprijini.

Valori există în orice domeniu de activitate – indiferent că vorbim despre IT, avocatură, medicină, sport sau despre zona artistică. Sunt mulți și sunt motivați.

Marea problemă vine dinspre zona asta imensă de ratare. De acolo pleacă jelătania, de acolo pleacă neîncrederea, de acolo pleacă ura, de acolo pleacă invidia, de acolo pleacă valul ăsta imens de ipocrizie râncedă.

Acolo este de lucrat, nu la valori.

Valori există și vor exista în continuare.

Ratații sunt marea problemă!

La final, chiar vreau să facem un exercițiu: numiți 3 tineri de valoare pe care îi apreciați. Nu contează domeniul de activitate. Chiar sunt curios să văd cum vă raportați de valorile tinere…

Link-uri sponsorizate

Comments