Stela și ‘maimuțele’

catchy
Link-uri sponsorizate

M-am enervat! Rău de tot! Nu mai suport moralismul ăsta ieftin dâmbovițean, moralismul ăsta bolnav, bazat exclusiv pe presupuneri.

Nu mai suport setea asta cretină de a ne transforma în salvatori… mai ales atunci când nu este cazul.
Iar ieri, după ce am titlu ăsta de pe Catchy, ‘semnat’ anonim, m-am enervat total. Chiar nu mai există nicio limită? Chiar poți jigni pe oricine, oricum, oricât, oricând?

Cum să pui un asemenea titlu idiot? Ce vină au persoanele alea – indiferent ce nume poartă -ca să fie încriminate într-un asemenea hal?

Chiar ne-am tâmpit definitiv?
Chiar am ajuns să ne cățărăm pe morți fără să ne gândim la consecințe?

De ce acceptăm să punem munți de vină pe umerii unor oameni nevinovați? Pentru că, da, cele două femei – repet, pot avea orice nume – nu au nicio vină. Au făcut o poză și atât. Nu știe nimeni dacă poza a fost făcută înainte sau după discursul mult trâmbițat.

Trist este că am văzut oameni care mușcă genul ăsta de titluri și aruncă mii de etichete pe umerii unor oameni nevinovați. Și uite așa ajungem să vedem că cele două femei sunt maimuțe, ignorante sau mai știu eu cum…

Ipocrizie specifică – îi urâm cât trăiesc, îi luăm la mișto zi de zi și îi ridicăm pe socluri înalte atunci când mor! Ce mizerabil!

Apropo, mai există vreun pic de respect în lumea asta jegoasă? Sau ne pisăm unii pe ceilalți fără să gândim?

Ceea ce au făcut cei de la Catchy poate fi subiect de proces. Vă rog să mă credeți, am scris vreo 17 ani în presă, dar în viața mea nu m-am gândit măcar o secundă să pun un astfel de titlu.

De ce? De bun simț. Până la deontologie… bunul simț îți aplică două palme după ceafă dacă derapezi în așa hal. Și educația țipă la ține și spune: ce faci? Ai luat-o razna? Gândește!

Este trist ceea ce se întâmplă de fiecare dată când moare o personalitate. Este plin de piranha… Abia așteaptă o rană deschisă și… hop… mușcă.

Acum, pentru toți cei care caută salvatori, am să vă dau un exemplu – se întâmpla prin 2008, la tv. În platou… maestrul Johnny Răducanu! La un moment dat, omul începe să povestească cum a făcut pipi în frigider. Avusese un episod de somnambulism.

Acum, vă întreb – trecând peste povestea în sine, haioasă de altfel, dacă maestrul ar fi făcut un AVC după emisiune… aș fi fost vinovat?

Maestrul a venit pe picioarele lui, incoerent era oricum – e firesc uneori la vârste înaintate – iar povestea nu indica nimic aiurea.
Ce era să fac? Să chem salvarea?

Uite că n-am chemat-o și lucrurile au fost okay. Slavă Domnului, că cine știe… mă trezeam criminal fără să am vreo treabă.

Să vă mai zic una – o altă ediție, tot cu maestrul. Vorbeam despre interpretarea viselor. La un moment dat, Johnny Răducanu a spus că visa oameni care aveau mustăți pe dinți.
Sincer, în secunda aia m-am întrebat: am auzit corect?

Și uite că nici de data aia nu s-a întâmplat nimic și da, omul schimba ideile cu o viteză fantastică.

Ce vreau să spun cu ceea ce vă prezint aici? Faptul că nu este cazul să ne erijăm în deținătorii adevărului absolut, însă nici nu trebuie să uităm vreo secundă de bun simț. Dacă îl avem…

Degeaba vorbești despre umanitate sau empatie, dacă tu spui că niște persoane sunt ‘maimuțe’ pentru simplul fapt că au apărut într-o poză.

Merită?

La final, mi-aș dori să vă dau un exercițiu pentru acasă – imaginați-vă că sunteți implicați într-un scandal, fără voia voastră. Și cineva vă face muci. Puteți să puneți cele mai nasoale atacuri pe care vi le imaginați și să înmulțiți cu 10 ca să ajungeți aproape de ceea ce se întâmplă în realitate. După asta, încercați să vă gândiți cum v-ați simți? Bine?

Eu am trecut prin asta și știu cum e. Voi, cei care mă citiți, nu. Așa că, vă rog din suflet, încercați să fiți oameni înainte să aruncați cu noroi în stânga și în dreapta.
Serios, bunătatea chiar este moca! Iar cuvintele pot lasă răni adânci.

Fiți oameni! Proști sunt destui!

Foto Credit: catchy

Link-uri sponsorizate

Comments