Nu te mai suport! Mi-ai mâncat zilele!

fight
Link-uri sponsorizate

‘Cum reacționați atunci când bărbatul vă spune, din senin, că vrea să divorțeze?’ – a întrebat cineva acum câteva zile pe Atelierul de idei.

Prima mea reacția a fost să întreb: din care senin? Pe bune? Nu există așa ceva!

Nimic nu se întâmplă din senin în relații! Mai ales atunci când vorbim despre finaluri.
Doar începuturile par din senin, deși atracția are cauze cât se poate de explicabile.

Finalurile, însă, sunt interesante, mai ales în cazul bărbaților care tac pe parcursul relațiilor lor. Da, există astfel de bărbați. Vestea proastă este că, deși tac și fac ceea ce spune ea, ei acumulează.

Marshall Rosenberg îi numește ‘bărbați care-și cumpără iubirea’. Ce înseamnă asta? Fac tot ce spui ca să îți arate că te iubesc. Care este motivul pentru care fac asta? Nu au chef de scandaluri și de atmosferă proastă. Așa că preferă să-și producă atmosferă proastă la interior. Și tac și înghit… Până la un punct!

‘Păi și? E normal? De ce nu deschid gura să vorbească?’, vor întreba anumite femei.

Pentru că au văzut în ce s-au băgat :) Adică au realizat că sunt cei mai buni bărbați din lume câtă vreme fac ceea ce spun femeile lor. Să știți că am trecut prin asta și am realizat, privind în urmă, că s-a întâmplat să fiu cel mai mare nenorocit pentru femeile pentru care fusesem cel mai bun sau ‘stofa de soț’ … cum s-ar spune.

Unde s-a făcut declick-ul? Simplu – în momentul în care am încetat să mai execut și am spus ‘NU!’.

Atunci, brusc, m-am transformat într-un nenorocit… nenorocitul suprem! :)

Așa și în cazul acestor bărbați – răspund la cereri/ ordine până când explodează și te trimit la mă-ta :)

Să nu care cumva să crezi că se vor răzgândi. Nici vorbă! În perioada în care au fost executanți, au avut grijă să-ți construiască cel mai nașpa portret posibil. Așa că dacă te trezești dusă… ar fi bine să te orientezi rapid spre… altul :)

De unde pleacă acest proces care bulversează? De la găurile de comunicare!
În multe cazuri, el a încercat și a văzut care au fost efectele – scandal, șantaj, amenințări, ultimatumuri etc. Și a văzut ce cererile erau, de fapt, ordine. Așa că, pentru a evita războaiele conjugale, s-a închis și a devenit un adevărat ‘yes man’. Aparent!

Ceea ce nu înțeleg femeile cărora le place să dea ordine este faptul că în astfel de cazuri există două reacții ale bărbaților: supunere și rebeliune. Asta fac cei care tac o perioadă – se supun. Sexy, nu-i așa? Însă, în același timp, își pregătesc rebeliunea. Atunci să te ții :)

Într-o relație, totul pleacă de la respect și comunicare. Așa că dacă ai de gând să te transformi într-un paznic de lagăr, ar fi bine să te aștepți ca la un moment dat… deținutul să-și dorească să sară gardul!

În concluzie, vrei să ai o relație frumoasă? Ai grijă cum îți tratezi partenerul! Nu de alta, dar s-ar putea ca la un moment dat să-ți spună: ‘Gata! M-am săturat! Mi-ai mâncat zilele! Divorțez!’

În momentul ăla, să nu te arăți mirată… chiar nu a fost din senin!

Foto Credit: shoeshine.hu/

Link-uri sponsorizate

Comments