Singurătate sau o viață anostă?

boring1
Link-uri sponsorizate

Ieri am făcut un experiment, zic eu, interesant: i-am provocat pe prietenii mei din Atelierul de idei și de pe pagina de Facebook să comenteze pe marginea unui caz concret.

Iată despre ce era vorba: să presupunem că sunteți liber profesionist, așa cum sunt eu, deci sunteți stăpânul propriei vieți. La un moment dat, o companie mare vine și vă spune -experiența ta este importantă pentru noi, așa că îți oferim un salariu (cu 250 de euro mai mult decât faci singur), mașină, telefon, iar programul este 9.00 – 18.00. În plus, nu ai voie să mai lucrezi cu clienții tăi. Ce faceți?
Răspunsurile au fost extrem de interesante.

Iată câteva exemple:
‘Simplu. Nu! Nu merită… dacă ești mulțumit cu ceea ce faci și cât produci îți satisface stilul de viață, crede-mă, 250 euro în plus sunt nimic… dacă oferta ar fi mult mai bună poate ar merita să te gândești. Dar a renunța la libertatea pe care o ai acum nu cred că merită’.

‘Le mulțumești pentru bunele intenții și pentru că te apreciază la adevărata valoare, dar decizi să fii liber ca și până acum. Simplu, banii și alte beneficii materiale nu pot compensa libertatea interioară și schimbul de energie între tine și clienții tăi’.

‘Adică de la a fi stăpân pe timpul și deciziile dvs., să treceți la stăpân? Pentru 250 euro? Nu vă recomand!!! O să vă enervați cam în 3 săptămâni’.

‘De obicei căutăm la mai bine… Dacă ceea ce faci tu te satisface, de ce să renunți… Eu cred că aș refuza propunerea.. Adică, da, banii sunt importanți în ziua de azi, dar exact cum ai zis, ești propriul tău stăpan și ești mulțumit de asta.. De ce să te legi la cap, dacă nu te doare?’

‘Totul are un preț .. eu nu m-aș vinde . E atât de important să trăim și să facem lucruri din plăcere, încât toți banii din lume nu pot cumpăra asta. Aș refuza categoric!’

‘Esti fericit cu cât ai? Ai nevoie de mai mult? Contează mai mult banii decât libertatea de a face ce vrei și cât vrei?’

Sincer, mi-au plăcut răspunsurile. Mi-a plăcut pragmatismul oamenilor și faptul că nu își doresc să renunțe la libertatea lor.

Acum, cum voia dumneavoastră, aș vrea să modific puțin scenariul.

Cum? Iată așa: să presupunem că sunteți singur/ă, deci sunteți stăpânul propriei vieți. Asta înseamnă că sunteți liber/ă să alegeți ce să faceți, cu cine să ieșiți, când și cum; cu cine să faceți sex, când, unde și cum… La un moment dat, o femeie/un bărbat vine și vă spune că dorește să formeze o relație cu dumneavoastră. Vă oferă confortul vieții de cuplu, însă vă cere exclusivitate sexuală. Programul este non-stop :), iar dumneavoastră nu mai aveți voie să ‘lucrați’ cu foștii ‘clienți’. În loc de salariu sau mărire, ea/el vă oferă o conviețuire lipsită de scântei, ba chiar mediocră. Ce faceți?

Aștept cu interes răspunsurile voastre și la acest scenariu. Nu de alta, dar am senzația că știm să luăm decizii doar atunci când este în joc buzunarul nostru, nu și sufletul…

Foto Credit: rx4laughter.com/

Link-uri sponsorizate

Comments