Cuplu înseamnă împreună!

barbat_curatenie1
Link-uri sponsorizate

Ieri, în timp ce zappam prin newsfeed, am dat peste un text scris de prietenul Chinezu’ – unul dintre șefii galeriei de la peluza Sud a spațiului social media.

De la mine, de la peluza Nord, mi s-a părut interesant provocarea lui de a încerca creionarea ‘portretul cuplului casnic modern’. Chiar sunt și eu curios să văd în ce măsură lucrurile evoluează prin interioarele societății românești?Chiar sunt curios să văd dacă toată lumea a înțeles faptul că în anul de grație 2017, cuplu înseamnă împreună și nu mai vedem mentalități de secol 19, unde femeia avea grijă de treburile casei, iar bărbatul de tot ce înseamnă social.

Sigur, este greu să creionezi un portret general, câtă vreme factorii de timp, sociali și financiari variază de la cuplu la cuplu. Și totuși, m-ar interesa să aflu – și de la femei și de la bărbați – cum își împart treburile casnice și care sunt beneficiile acestui lucru?

Sunt curios să văd, de exemplu, dacă bărbații calcă sau spală rufe (la mașină, firește), dacă fac curat sau spală vase și cum văd femeile lucrul asta? În ce măsură implicarea domnilor în treburile casnice este lăudată de doamne și ce are cuplul de câștigat din asta?

Sunt câteva întrebări extrem de importante în economia fiecărui cuplu, lucruri care pot suda sau pot distruge. Gândiți-vă doar la dusul gunoiului. Ce mare problemă e asta uneori. De-a lungul anilor am văzut adevărate războaie în zona asta, deși ghena era la o ușă distanță de apartamente.

Eu am crescut într-un bloc de 4 etaje din Drumul Taberei, iar ghena este în capătul blocului. Vă dați seama ce frumos este iarna? Însă dacă reușești să te disciplinezi și să-ți organizezi activitățile, lucrurile nu mai par un chin.

Știți ce urăsc eu din tot sufletul? Să dau cu mopul/ cârpa. Asta nu suport. Deloc. Să șterg praful. În rest, le fac pe toate. Îmi calc singur hainele, de spălat… o fac când sunt la mine acasă, duc gunoiul, mâncare… fac strictul necesar, cumpărăturile sunt la mine – deh, am mai mult timp etc…

Așadar, vă invit să-mi spuneți cum vă împărțiți sarcinile în casă și cât de mult vă ajută acest lucru?

Cercetările arată faptul că majoritatea femeilor din România dedică 10 ore pe săptămână treburilor casnice, în timp ce bărbații dedică între 2 și 4 ore acelorași responsabilități.

Doar 47.1% dintre femeile din România spun că partenerii lor nu se implică mai mult în spălatul hainelor, spre exemplu. Interesant este că 62.8% dintre bărbați spun că ar fi dispuși să se implice mai mult în această activitate, semn că undeva… există o gaură mare de comunicare.

Doamnelor, după ce am văzut rezultate studiului publicat de Chinezu’, mi-am dat seama că noi, bărbații, în pragmatismul nostru, am înțeles faptul că dacă ne implicăm în treburile casnice câștigăm mai mult timp pentru cuplu, adică pentru a va iubi pe voi.

Întrebarea este-de ce nu ne lăsați? :)

Aștept părerile voastre!

FotoCredit: nydailynews.com/

Link-uri sponsorizate

Comments