Tu ce faci ca să rămâi dezirabil/ă?

woman1
Link-uri sponsorizate

‘Gata, nu se mai poate, de mâine slăbesc! Nu îmi mai vin hainele, nu îmi place ce văd în oglindă! De mâine mă apuc!’ Și mâine se transformă în poimâine!

Și poimâine se transformă în luni, luni se transformă în marți… și mai bagi o pizza, de nervi și din sete de răzbunare… pe tine; marți se transformă în joi, joi ai o ieșire la un vin cu prietenii; apoi vine week-end-ul și ieși la club, sâmbătă bagi un burger la restaurant, iar duminică stingi totul cu niște beri… așa, pe chill, cum s-ar spune.
Și uite așa, zilele trec și tu investești! Doar că nu investești în acel TU pe care ți-l dorești, ci în acel TU pe care nu-l dorești, acel TU pe care îl detești de fiecare dată când te afli în fața oglinzii.

Nu vă mirați – și îngrășarea este o investiție! Mâncarea aia gustoasă, băutura… tot ce bagi în tine costă! Nu doar bani! Ci și timp și gânduri! Chiar dacă știu că nu ne place, o să o spun: îngrășarea este un proces migălos! Uneori durează ani de zile!

Mie mi s-a întâmplat. Ajunsesem pe la 110 kg. Arătam ca un urs panda. Mă mișcam greu, fumam mult, beam mult, mâncam orice, iar sport… ioc! Eram cumplit de flasc!

La un moment dat, în timpul unei întâlniri cu o nutriționistă, femeia mi-a spus: ‘dacă vrei cu adevărat să slăbești, șmecheria nu este să urmezi un program doar atât cât durează programul respectiv, ci să te reconstruiești. Să îți reconstruiești nu doar alimentația, ci și programul zilnic și gândurile. În plus, trebuie să te înarmezi cu radare. Te-ai îngrășat în 10 ani de zile și tu vrei să slăbești spectaculos în 2 săptămâni? Nu prea se poate! Răbdarea este punctul cheie al oricărei încercări de modificare a imaginii de sine’.

Mi-a plăcut! Și avea dreptate. De-a lungul anilor, am încercat mai multe diete, mai multe variante. Nu au funcționat! De ce? Pentru că scopul era să slăbesc rapid! Și, chiar dacă am reușit să dau jos ceva kilograme, le-am pus la loc repede. Motivul? Imediat ce am terminat programul, am revenit la vechile obiceiuri. Iar asta s-a întâmplat pentru că am acționat ca un robot – am aplicat niște informații, fără să le procesez – o altă mare greșeală pe care o fac oamenii – preiau un model sau niște sfaturi, însă doar le execută, nu le și asimilează.

De aia e nevoie de școală! De o școală de slăbit! Știu că sună puțin ciudat, știu că oamenii cam fug de școală, însă dacă vrei să-ți reconstruiesti viața cu adevărat, chiar ai nevoie de școală.

Iar Școala de slăbit este locul numai bun pentru asta. De ce? Pentru că nu te ajută doar să slăbești, ci îți umblă și la gânduri. Exact-la gânduri! Nu e suficient să ai doar informația! Trebuie să ai și atitudinea necesară! Informația fără atitudine înseamnă condamnarea la îngrășare ulterioară :)

Ce fac oamenii ăștia? Te învață 3 lucruri extrem de importante: gândește sănătos, slăbește sănătos, trăiește sănătos! Fix în ordinea asta. Asta este ordinea corectă.

Programul de 90 de zile are trei variante, trei pachete speciale pe care le poți accesa. Da, costă și astea – așa cum au costat mâncărurile și băuturile pe care le-ai băgat în tine ca să te îngrași :) Vestea bună este că există ceva reduceri… până la 1 noiembrie, așa că nu mai e mult.

Ca să revin la slăbit, vreau să te întreb un lucru: tu, draga mea femeie, ce faci zi de zi pentru ca bărbatul tău să nu-și dorească pe altcineva? Te întreb pentru că niciun bărbat nu cucerește o gazelă cu gândul la un hipopotam :)

Tu, dragul meu bărbat, ce faci zi de zi pentru ca femeia ta să nu-și dorească pe altcineva? Nu de alta, dar nicio femeie, zic eu sănătoasă la cap, nu alege o panteră cu gândul la un cașalot.

Țineți minte – circumstanțele modifică nevoile și dorințele, așa că grijă mare la forma fizică! Este extrem de importantă. Dacă nu mă credeți, priviți cu atenție ‘amintirile’ pe care vi le afișează Facebook-ul. Ce s-a întâmplat în ultimii 2-3 ani? S-a schimbat ceva? În bine sau în rău? Te simți excelent atunci când te uiți în oglindă sau fugi de ea ca dracu’ de tămâie?

Sunt câteva întrebări, zic eu, importante. Întrebări pe care cam uităm să ni le putem, preferând să ne complacem în lene. După care devenim triști pentru că dorința…

Ce ar fi să facem exercițiul ăsta al întrebărilor, să zicem, lunar? Oare s-ar schimba ceva? Aștept părerile voastre!

Foto Credit: queenadventures.com/

Link-uri sponsorizate

Comments