Prima întâlnire nu este o cerere în căsătorie

firstdate1
Link-uri sponsorizate

Suferința este o poveste scrisă încă de la prima întâlnire! În foarte multe cazuri.

Pare imposibil de crezut. Și totuși, de fiecare dată când cineva mă roagă să stăm de vorbă, ajung în momentul 0 – la criteriile de selecție – și realizez că persoana respectivă fie a ales superficial, fie a ales greșit.

Asta e, suntem oameni și se poate întâmpla!
În ultima vreme am întâlnit tot felul de cazuri și, de fiecare dată, dar de fiecare dată, am ajuns la întrebarea: cum Doamne iartă-mă ai acceptat să intri într-o asemenea relație?

Sigur, ca răspuns, aici există două variante: fie repetă un tipar văzut în casă, fie aleg inversul modelului de familie. Cert este că nu fericirea este obiectivul, ci relația!

‘Să am și eu o familie’ – este cea mai mare otravă care plutește în mintea oamenilor. Și are și o completare – ‘cum nu am avut în copilărie’.

Sub efectul acestui shot de otravă, oamenii fac greșeli mari de tot. Și suferă!

Dacă mă întrebați… chiar mi se pare bizar să nu îți propui să fii fericit/ă, ci să-ți dorești o familie cu orice preț.

Cert este că povestea suferinței pornește încă de la prima întâlnire. Ăsta este un adevăr de care ar trebui să ținem cont. Și mie mi s-a întâmplat. Chiar am intrat în relații cu persoane care mi-au tras anumite semnale de alarmă de la bun început, chiar din prima clipă.

Ce mi-am spus? ‘Lasă că lucrurile se vor regla pe parcurs!’. Mare greșeală! Mare prost!

Vă rog să mă credeți – rar se întâmplă ca ceva început prost să meargă bine pe parcurs.
Drept urmare, încercați să căutați binele de la bun început!

Și, dacă tot vorbeam despre prima întâlnire, aș vrea să vă ofer 10 ponturi, sper eu utile.
Sunt 10 ponturi care-i aparțin lui Kain Ramsey, un coach scoțian foarte simpatic (și pe care le voi comenta eu).

Iată care sunt:

10. Nu fii disperat/ă
Se vede! Nu știu ce au unii în cap, însă la prima întâlnire se urcă pur și simplu pe celălalt. Ca o iederă! Îl sufocă efectiv, după care tot ei sunt supărați ca ‘nu a mai sunat’. Disperarea chiar este un mare turn-off!

9. Ai grijă la imagine
Prima impresie contează enorm. Iar atunci când spun imagine, nu mă gândesc neapărat doar la estetic, ci și la ceea ce scoți pe gură. Bărbații fug de femeile care au un limbaj sărăcăcios. Și de femeia negativistă, care vede viața în negru. Așa că grijă mare la mesajele pe care le transmiți.

8. Nu te auto-sabota
Prin formulări de genul: ‘bărbații sunt niște nenorociți’, ‘rar mai întâlnești bărbați care vor o familie și copii’. Dacă îi spui unui bărbat așa ceva, îl anunți că ai un obiectiv și că ești în stare să faci orice pentru a-l atinge. În aceste condiții, să nu te miri că nu va mai exista o a doua întâlnire.

7. Investește timp în dezvoltarea portretului potențialului partener ideal
Și mizează pe trăsături de caracter. Să spui: vreau un bărbat înalt, tânăr, bine făcut, cu simțul umorului și cu un job decent nu este suficient. Încearcă, spre exemplu, să-l zugrăvești așa: vreau un bărbat bun, matur, sincer, respectuos, onest, dornic să se dezvolte, deschis, dezinvolt etc… Și vezi cum ți se schimbă perspectivele atunci când ieși la o cafea cu cineva. Relațiile sănătoase se construiesc pe criterii clare, nu pe întâmplări. Dacă nu mă crezi, îți arăt câteva mii de întâmplări care s-au încheiat dezastruos…

6. Nu-ți neglija standardele
Pentru a păstra pe cineva despre care crezi că ar putea fi ‘the one’. Dacă vezi ceva aiurea… spune! Ai o gură: folosește-o! O faci pentru binele tău. Simți că ceva nu e în regulă? Pune întrebări și încearcă să afli dacă ceea ce simți tu este corect sau nu.

5. Găsește pe cineva care te face să te simți bine
Oricât de mult ți-ai dori o familie/ copii – și observ că 99% dintre femei au acest tipar – nu neglija semnele. Nu te arunca într-o relație care te poate face să regreți mai târziu. Nu de alta, dar am întâlnit atâtea cazuri de femei abuzate, încât am început să mă plictisesc să tot văd atâtea alegeri greșite, de multe ori identice. Unde greșesc acele femei? Țin cont doar de obiectivul lor – familie/copii – fără să țină cont și de persoana cu care vor să atingă acel obiectiv și mai ales de propria fericire.

4. Încearcă să te simți bine cu tine
Asta se leagă de pontul nr. 10. Să te simți bine cu tine este o condiție esențială pentru a intra în orice relație. O persoană care se simte bine cu ea se vede de la distanță. O astfel de persoană este greu de păcălit, greu de vrăjit, greu de abuzat. Este o persoană pentru care relația este o decizie, nu o nevoie. Ăsta este genul de persoană pe care o căutăm cu toții.

3. Învață să asculți
Este un alt sfat extrem de important. Este obositor să ieși cu cineva și să vezi că vorbești la pereți sau să vezi că doar persoana respectivă acaparează discuția, indiferent de ceea ce spui tu. Când se întâmplă asta… e clar că nu va mai exista a doua întâlnire.

2. Prima întâlnire nu este o cerere în căsătorie
Și nici a doua :) Prima întâlnire este o invitație la cunoaștere, așa că ia-o ușor. Orice semn de grabă, orice semn prin care bărbatului i se arată că femeia vrea să fie mireasă rapid este un mare turn-off. O căsătorie este un act de comun acord, nu ceva impus. Plus că e nevoie de timp, de cunoaștere etc…

1. Nu încerca să îl schimbi
Dacă un bărbat îți spune că este avariat sau că nu este pregătit să înceapă o nouă relație, dă-i credit! Chiar știe ce spune :) Am trăit asta pe pielea mea. La un moment dat, după divorț, am avut o perioadă 1 an de zile în care nu mi-am dorit relații. Chiar mi se părea aiurea să încarc pe cineva cu problemele mele. Drept urmare, am fost fair play și am spus adevărul: sunt avariat și nu vreau o relație. Ce s-a întâmplat? Au existat vreo 3-4 femei care au încercat să schimbe asta. Cum? Inițial au acceptat să facem sex, după care, au început să bată apropo-uri. Mare păcat. Eu chiar mă țin de cuvânt atunci când spun un lucru :)

Cam astea ar fi cele 10 ponturi legate de prima întâlnire. Mi se par sfaturi importante. Știu că de cele mai multe ori nu ne gândim la lucrurile astea, însă cred că ar fi cazul să învățăm să nu mai înghițim orice cu gândul la iubire.

Păreri?

Foto Credit: lovepanky.com/

Link-uri sponsorizate

Comments