M-am săturat să stau goală lângă el

bored1
Link-uri sponsorizate

‘Bună, Andrei. Sunt curioasă să aflu punctul tău de vedere despre bărbații care refuză sexual femeile. Și nu vorbesc despre refuzul ăla pertinent, ci despre lălăiala aceea nefirească, de genul: baby, ești frumoasă, sexy, dar…’. Asta mi-a scris acum câteva zile o domnișoară.

Sincer, subiectul ăsta îmi stătea pe creier de vreo 3 săptămâni, când m-am întâlnit cu o cunoștință și, din vorbă în vorbă, am ajuns la relații.

Ce mi-a spus? ‘Frate, scrie și tu despre bărbații care nu vor să facă sex. Pe bune, am avut unul și crede-mă că m-am săturat să stau goală lângă el și el nimic’.
Inițial, aș fi vrut să pun un titlu de genul: ‘și femeile vor sex!’ Ar fi avunt sens. Nu de alta, dar am impresia că există o imagine eronată a femeilor din prezent. Cumva, există mulți bărbați care cred că femeile fie vor să-i facă, adică să-i exploateze de timp și resurse, fără să ofere nimic (ceea ce poate fi adevărat în anumite cazuri), fie că femeile sunt niște mașinării sexuale greu de satisfăcut (ceea ce este discutabil).

Rar vezi echilibru, rar vezi discuții simple despre ceea ce ne dorim, despre nevoile noastre. Multă frică, multă reținere în discurs, multă perdea. De fapt, ce perdea, draperie de aia groasă!

Nu prea ne place să spunem adevărul, de teamă să nu fim judecați. Iar la femei e nasol rău cu dorința de sex, chiar dacă este cât se poate de firească.

Dar… uite că, din ce în ce mai des, aud povești despre femei care sunt nefericite din cauza faptului că bărbații lor nu-și fac treaba în așternuturi. Și aici nu vorbim despre accidente sau despre mici întârzieri. Aici vorbim despre pauze de sex de luni de zile sau mai mult.

Situație care, vă rog să-mi dați voie să recunosc, mă sperie!

Sigur, nu știu câte cazuri de acest gen sunt, însă fac pariu că nu sunt doar cele două despre care am auzit în ultima vreme.

Se întâmplă ceva cu bărbații? Hmmm, greu de spus! Este imposibil să generalizezi. În orice relație există perioade mai fructuoase din punct de vedere sexual și perioade de acalmie. Însă asta nu înseamnă că femeia stă goală lângă ține, așteptând să o guști și tu ești cu gândurile în altă parte.

Pot să înțeleg că ai o perioadă stresantă la job. Sunt de acord cu asta. Însă, pe de altă parte, ce te faci? Ești într-o relație, iar pentru a funcționa, relația aia are nevoie de comunicare, respect, înțelegere, apreciere și, da, de sex. Și de sex!

Oare merită să neglijezi complet sexul? Îți poți asuma o despărțire? Pentru ce? Pentru că vrei mai mult pe plan financiar? Sincer, mie mi se pare o notă de plată cam mare. Știu că unii vor spune: ‘și ce? Femei se găsesc pe toate drumurile’. Așa e. Dar, hai să fim serioși, chiar crezi că stresul tău va dispărea?

De ce își refuză unii bărbați partenerele? Motive pot fi suficiențe! Eu aș spune scurt, deși sună abrupt: de proști!

Repet, faptul că ai o lună mai grea, că ai probleme la job, este de înțeles. Însă dacă problemele tale se lungesc, să zicem 6 luni, începi să îți distrugi relația. Și uite așa, riști să te trezești cu două probleme: la job și cu relația sfărâmată. Merită?

Viața înseamnă echilibru, relația la fel.

Dacă nu ești în stare să fii prezent în relație, să asculți și să ții cont de nevoile și dorințele partenerei, pleacă sau nu te băga. Ea nu are de ce să se ofilească lângă tine!

Valabil și invers.

Așa că domnilor, dacă ajungeți în situația să o vedeți goală lângă voi și nu aveți nicio reacție, cred că ar fi cazul să vă întrebați: ce se întâmplă cu mine?, ce mai caut eu în relația asta?

Decât să o țineți pe lângă voi, dar să nu o doriți; mai bine o lăsați să plece. Sunt sigur că undeva, în lumea asta, există bărbați care știu să asculte și să țină cont de dorințele lor.
Se numește selecție naturală!

Foto Credit: onlyhealthylife.com/

Link-uri sponsorizate

Comments