Care este cele mai bun moment pentru a intra într-o relație?

flirting
Link-uri sponsorizate

Înainte să încerc să răspund la această întrebare, voi pune alta: ‘există un moment propice pentru a intra într-o relație?’

Răspunsul este scurt: da!

Foarte multe femei îmi scriu că își doresc relații, însă nu găsesc bărbați care să-și dorească angajament.
După mai multe întrebări, aflu că, de fapt, doamnele și domnișoarele în cauză caută, de cele mai multe ori, soluții, nu parteneri. În cele mai multe cazuri, vorbim despre persoane care fie au încheiat o relație care a lăsat urme, fie au traversat o lungă perioadă de singurătate și manifestă o oarecare nesiguranță în zona întâlnirilor.

În aceste condiții, întrebarea pe care o primesc: ‘ce se întâmplă cu bărbații, nu mai vor relații?’ – poate suporta mai multe răspunsuri: da, nu și depinde!

Fără să analizez fiecare caz în parte, nu am cum să dau un răspuns clar. Un lucru este cert -bărbații sunt pragmatici și știu să citească semnele pe care le transmiți.

Dacă văd nesiguranță, dispar! Dacă văd disperare, dispar! Fie înainte de sex, fie după. De ce nu își iau un angajament? Pentru că nu vor să-și atârne de gât un sac greu. E simplu!

Știu că va suna dur ceea ce voi spune – însă nu pot să-i condamn! Jur! Nu pot!

O primă concluzie este asta: NICIUN BĂRBAT NU VREA SĂ FIE SOLUȚIE!

Ce înseamnă soluție? Fabricant de fericire, salahor, furnizor de servicii și resurse, reparator de suflete etc…

BĂRBAȚII VOR SĂ FIE PARTENERI, NU SOLUȚII!
Oricât de mult veți strâmba din nas și veți spune: ‘Vulpescu ăsta nu știe ce spune’, voi scrie din nou: BĂRBAȚII VOR SĂ FIE PARTENERI, NU SOLUȚII!
Ăsta este unul dintre motivele pentru care nu par să-și dorească relații – simt că nu vă doriți un partener, ci o soluție! Și nu se bagă!

Bun, acum a sosit momentul să disecăm puțin momentele în care este okay sau nu să intri într-o relație. Kain Ramsay – un coach scoțian – prezintă 4 momente. Sunt de acord cu el pentru că am trecut prin toate.

Primul ar fi: moment nepotrivit – persoană nepotrivită!
Ați trecut prin asta? Eu da! Eram praf, nerefăcut după o relație nasoală! Ce am făcut? Am coborât standardele și am permis să între în viața mea o persoană extrem de toxică. Mare greșeală! Iar nota de plată a fost scurtă -7 luni de terapie.

Al doilea: moment nepotrivit – persoană potrivită
Să știți că există cazuri în care voi chiar să fiți persoana potrivită, însă momentul să nu fie potrivit… pentru el. Dacă l-ai prins în perioada aia în care îți spune: ‘nu vreau relație!’, știe el de ce îți spune asta. Nu are legătură cu tine, ci cu el. Ai fi putut construi ceva cu el? Fără îndoială, însă nu atunci!

Al treilea: moment potrivit – persoană nepotrivită
Aici intervin criteriile de selecție superficiale. Mi s-a întâmplat și asta. Nu e tocmai plăcut să fii pregătit pentru o relație și să dai peste o persoană mincinoasă sau duplicitară.

Al patrulea: moment potrivit – persoană potrivită.
Aici se aliniază planetele perfect. Amândoi sunt pregătiți. Amândoi sunt sănătoși din punct de vedere emoțional și pot forma o relație.

Astea sunt cele 4 variante posibile ce pot apărea în viețile noastre.
De noi depinde ce facem. Noi decidem dacă ne aruncăm în relații atunci când nu este momentul sau dacă permitem ca în viețile noastre să intre persoane toxice.

Țineți minte: graba, naivitatea, prostia, disperarea… toate astea se plătesc!
Păreri?

Foto Credit: flirt.com/

Link-uri sponsorizate

Comments