Ce ar fi viața fără puțin risc?

friends2
Link-uri sponsorizate

Asta m-a întrebat o domnișoară acum câteva zile! Mișto întrebare. Mi s-a părut a fi o întrebare venită din partea unui om care își cunoaște propriul adevăr.

Un aspect extrem de important în vremurile actuale.

Să vă explic ‘cazul’.
Totul a pornit de la o întrebare lansată pe grupul meu privat de discuții. Întrebarea sună așa: ce credeți despre înțelegerile de tipul ‘momentan suntem doar parteneri de sex’? E posibil așa ceva sau într-un final unul va avea de suferit?

Nu am intervenit imediat în discuție, pentru că am vrut să văd încotro merg răspunsurile membrilor. Foarte mulți oameni au spus că nu se poate ‘doar sex’ fără suferință ulterioară.

Uite că eu spun că se poate! Se poate, mai ales atunci când îți cunoști bine adevărul!

Ce înseamnă acest adevăr? Motivul care te mână spre această alegere!

Atunci când cunoști motivul, suferința ulterioară este puțin probabil să apară. De ce? Pentru că ești capabil/ă să îi comunici celuilalt nevoile și dorințele tale. În plus, dacă ai puțintică maturitate și impui niște reguli clare, de genul: la prima manifestare de flamă ne spunem pa, fără regrete! – iar eviți suferința ulterioară.

În plus, dacă se întâmplă să vă îndrăgostiți amândoi, înseamnă că sunteți pregătiți de relație și este decizia voastră cum mergeți mai departe.

În cazul de față, vorbim despre o domnișoară, mamă, care este conștientă de faptul că nu se simte pregătită pentru o relație – admirabilă cunoaștere a adevărului – așa că alege ce crede că i se potrivește în acest moment, adică sexul – ‘această plăcere gratuită’.

Să fim serioși, să fii mamă singură nu înseamnă că ți s-a încheiat viața sexuală.

Admir genul ăsta de oameni. Sunt oameni care nu tânjesc după relații, care nu au nevoie de relații, sunt oameni care-și conștientizează foarte bine statutul și aleg ca atare. Sunt oameni care-și iau propria viață în mâini și merg mai departe.

Este posibil să sufere? Este! Pe de altă parte și dacă își reprimă această dorință de sex… oare nu suferă?

Este posibil să se îndrăgostească și să încalce propriile reguli? Este! Însă cine spune că regulile sunt făcute pentru a fi aplicate o veșnicie? Relațiile, inclusiv cele bazate pe sex, sunt dinamice, așa că lucrurile se pot schimba pe parcurs, în bine sau în rău. Deschidere spre înțelegere și comunicare să fie…

E ceva rău să fii mamă și să vrei doar sex? Nu! Nici vorbă! Chiar nu ai de ce să-ți faci griji. ‘Lumea este un imens bufet suedez din care poți să te servești’ – vorba filmului :) Așa că… ce mai stai?

Știu că trăim într-o societate care judecă, o societate care etichetează și condamnă rapid însă, după părerea mea, cred că ar fi bine să fim mai atenți înainte să dăm verdicte.

Până nu cunoaștem adevărul persoanei respective, nu putem să ne dăm cu părerea. Haideți să mai lăsăm suferința. Am avut destule experiențe sexuale ca să vă pot spune că suferința apare doar atunci când unul dintre cei doi nu ține cont de regulile impuse la început și încearcă să le schimbe fără să țină cont de celălalt. Am trecut prin asta și am pus punct. Asta nu m-a făcut să fiu afemeiat sau nenorocit, ci asumat!

Vedeți? Dacă toți am fi capabili să comunicăm corect și să ne cunoaștem propriul adevăr, am evita suferințele inutile.

Pentru că, orice ați spune, atunci când spui da unui lucru – indiferent că vorbim despre o relație strict sexuală sau despre o relație de cuplu – trebuie să-ți asumi faptul că dacă îți încalci cuvântul dat, relația aia se poate încheia!

Asta înseamnă relații între oameni maturi! Păreri?

P.S.: Ce ar fi viața fără puțin risc? O baltă urât mirositoare!

Foto Credit: nymag.com/

Link-uri sponsorizate

Comments