Tu ce fel de om trimiți în societate?

eu66
Link-uri sponsorizate

‘Unul din patru tineri din România nu muncește și nu studiază’, tună rezultatele unui studiu efectuat de Eurostat. Asta aruncă în aer nu doar sistemul de învățământ românesc (aflat oricum în faliment) și sistemul de parenting (dacă a existat vreodată așa ceva), ci mai ales ideea de perpetuare a speciei.

Deși sună cinic, cred că a sosit momentul să nu mai batem monedă pe această idee depășită de perpetuare a speciei, ci să vorbim foarte serios despre cât de eficient o perpetuăm. Sau, mai exact, cu fel de oameni?
Ce fel de om vrei să trimiți în lume atunci când te gândești să faci un copil?
Mi se pare o întrebare cât se poate de justificată!

Ești în stare să crești un cetățean capabil să sprijine progresul social?
O altă întrebare justificată!

Revin la cifrele de la începutul articolului –1 din 4 tineri din România nu muncește și nu studiază! Ce înseamnă asta? Circa 440.000 de legume, circa 440.000 de nimeni în drum, circa 440.000 de trântori care nu contribuie cu nimic la bunul mers al societății. Sau, dacă vreți, circa 440.000 de posibili asistați social.

Așa perpetuăm specia? Așa ne împrospătăm neamul? Cu oameni care nu visează la progres sau viitor?

Păi ia gândiți-vă, să zicem, că tot unul din 4 tineri din România se cară peste graniță. Ce mai rămâne?

Ia cineva în calcul aspectele astea? Ăia cu familia lor tradițională sunt interesați de aspectele astea? Sau le pasă doar să boteze fiecare spermatozoid care atinge ținta, durându-i în cur de ce se va întâmpla peste 20 de ani cu rezultatul datului din buci tradițional?

Ce facem? Ne interesăm doar de cifre sau urmărim să creștem generații de oameni interesați de progres? Creștem legume sau creștem oameni?

Sincer, m-am săturat de toate mentalitățile medievale care poluează spațiul social. Vreți un exemplu? Ăla cu mamele tinere! Vă rog eu frumos să terminați cu tâmpenia asta. Sincer, eu nu aș permite nașteri sub vârsta de 25 de ani! Se numește pedofilie! Cu ce a greșit fata aia ca să-i pună cineva o asemenea greutate de gât? Săraca, nici măcar nu și-a definitivat dezvoltarea, nici nu a văzut prea bine ce-i aia viață și, hop, i s-a pus e gât sarcina de a fi mamă, o chestiune pe care o ia de la 0, fără să fie convinsă că vrea acest lucru.

Cât o să mai facem lucrurile la întâmplare? Lăsați fetele să învețe ce-i aia viață înainte să aleagă să devină femei! Familiile trebuie să dea reset sistemului de parenting de până acum! Este total depășit!

Statul trebuie să dea reset sistemului de învățământ de până acum! Este ineficient și falimentar!

Psihologii, coach-ii și influencerii trebuie să participe la aceste schimbări cu informații utile și cu campanii de awareness.

‘Huo, nebunule, că nu vine apocalipsa. O să ne descurcăm’, va spune cineva. Nu vine? Păi specialiștii tocmai ce spun că numărul acestor tineri NEET – adică not in education, employment and training – are mari șanse să crească!

Nu mai bine ne trezim la timp? Nu mai bine prevenim, decât să combatem?

Să ne ferească Dumnezeu de momentul în care procentul va depăși 30-35%. Să vedeți atunci ce frumos o să fie în România, țara legumelor lipsite de dorința de a evolua în vreo direcție! Atunci să vedeți spectacol televizat!

Ca să revin, acum mă voi adresa doamnelor, chiar dacă multe îmi vor sări în cap. Vă rog eu din suflet, nu vă mai gândiți că trebuie să faceți un copil pentru a avea un rost în viață. Schimbați-vă sistemul de gândire! Încercați să vă gândiți altfel: ce fel de om vreau eu să trimit în această lume? Nu de alta, dar treaba asta depinde în principal de voi. Valabil si pentru viitorii tați!

Nu creșteți generații de oameni obișnuiți să ceară și să li se dea. Creșteți generații de oameni implicați, de oameni asumați, de oameni dornici să evolueze, să-și depășească condiția.

Evoluați, ce dracu!

Link-uri sponsorizate

Comments