Te poți simți atras și de alte persoane atunci când iubești?

flirt1
Link-uri sponsorizate

S-a întâmplat acum câteva zile în portul din Castro, un orășel cochet din sudul Italiei. Dat fiind faptul că afară erau 100 de grade, ne-am refugiat la una dintre cele două terase. Saună, nu glumă!

Nu a durat mult până când am ajuns la bar. Deja știam că limba engleză este o problemă, așa că mi-am spus: o să fie interesant!

În fața mea… două fete.
Le-am cerut politicos două Nastra Azzurro! Nu mă puteam opri la una. Era prea cald și berile prea mici :)

Când au auzit limba engleză, ambele fete au zâmbit larg. Ulterior aveam să realizez faptul că străinii nu prea calcă prin zonă.

Am luat băuturile, m-am întors la masă și i-am așteptat pe prietenii care se duseseră să facă actele pentru barcă.

Câteva minute mai târziu, înainte să ne îmbarcăm, am fost să luăm ceva de mâncare. Urmau 5 ore pe mare și aveam doar vin și apă la noi.

Drept urmare, ne-am dus la cea de-a doua rulotă-terasă. La bar erau tot două femei: una pe la 45 de ani și una la vreo 27-28 (zic eu). Eu am nimerit la cea tânără.

– Nu te supără, vreau și eu niște sandwich-uri, ce îmi recomanzi?, am întrebat-o în engleză.
S-a uitat la mine cu niște ochi nevinovați, niște ochi de culoarea mării, mi-a dezvetit un zâmbet alb și a dat din umeri a ‘no english!’

Mai să fie, mi-am spus. Salvarea a venit de la colega ei, care înțelegea cât de cât. Am dat comanda, iar ‘cea mică’ a executat, timp în care a continuat să îmi zâmbească.

Să nu mă înțelegeți greșit, a fost interesant și pot jura că zâmbetul ei mi-a spus, cel puțin de două ori: nu știu eu engleză, dar ies din tură la ora 22.00 :)

Povestea asta, cât se poate de inocentă și de haioasă, în același timp, mi-a ridicat o întrebare: te poți simți atras și de alte persoane atunci când iubești?

Teoria sună ca un cor catolic: Nuuuuuu!!!!

În plus, fanii unor concepte abstracte, precum: inimă, suflet, spiritualitate etc vor țipa la rândul lor: Nuuuuu!!!; invocând tot felul de idei, care mai de care mai haioase.

Și totuși, iată că realitatea stă pe dos! Și ea sună cam așa: da, poți să te simți atras de alte persoane chiar dacă iubești!

Întrebarea doi: e ceva rău?
Dacă mă întrebați pe mine, vă spun din start: Nuuuu! Însă și argumentez: atunci când relația voastră se bazează pe valori reale și pe scop și nu doar pe emoții, clar nu este ceva rău. De ce? Pentru că valorile alea te fac să te gândești la puterea relației pe care o ai. Dacă ești mânat doar de emoții, o flamă cât se poate de inocentă, ca cea descrisă mai sus, poate produce explozii hormonale greu de controlat și efectele dezastruoase pentru cuplul tău.

Întrebarea 3: ar trebui să fii rușinat/ă pentru că te-ai simțit atras/ă de cineva, deși partenerul/a se afla la 10 metri distanță?
Nuuu! Ba mai mult, eu i-am și povestit amuzat toată situația. Slavă cerului că am o parteneră cerebrală și că are încredere în mine. Altfel, alta, în locul ei, s-a fi dus să o vadă pe ‘spărgatoarea de cuplu’, ar fi făcut scandal sau mai știu eu ce.

În astfel de situații, când partenerul sau partenera vine și îți spune prin ce a trecut, cea mai mare greșeală este să transformi povestea într-o tragedie. În primul rând, nu vei mai pupa a două oară! 2 – te vei alimenta constant cu gânduri negre, chiar și când nu se va fi întâmplat nimic și 3. dai dovadă de prostie râncedă și de nesiguranță. Mega turn-off!

Ei bine, am ieșit în larg, ne-am bucurat de apa superbă și de golfurile în care ne-am oprit pentru baie, iar la întoarcere, a fost rândul ei să simtă atracție.

Aflați în buza portului, pe barca noastră s-a urcat ‘băiatu’ de la bărci’ – un italian micuț de înălțime, pe la vreo 25 de ani, bronzat puternic – nu că ar fi fost greu…

După vreo 2 minute, o aud pe iubita mea spunându-i skipperului nostru: Seb, spune-i că mă găsește la 129!

– Ce-i aia 129, baby?, am întrebat-o nedumerit!
– Camera noastră, mi-a răspuns iubită mea zâmbind.
– Aaaaa, mișto. Sunt de acord, dar doar după ora 22.00, ca să pot să trec să o iau și eu pe fata de la bar.

Am râs amândoi și ne-am sărutat.

Vedeți? Lucruri de astea se întâmplă, însă nu trebuie să ne temem de ele, să ne simțim vinovați, să devenim geloși sau să facem mari tragedii. Suntem oameni și e firesc să ne simțim atrași și de alte persoane. Asta nu înseamnă că iubim mai puțin, că suntem duplictari sau mai știu eu ce. Asta înseamnă pur și simplu viață și, dacă vreți, un exercițiu util de încredere de cuplu. Distruge o astfel de întâmplare construcția? Eu spun că nu, însă chiar vreau să aflu părerile voastre.

Foto Credit: sedurla.com/

Link-uri sponsorizate

Comments