Fericirea copiilor nu se cumpără, ci se construiește!

euiris
Link-uri sponsorizate

Fericirea copiilor nu poate fi cumpărată. Degeaba îi cumperi o tabletă sau un telefon, degeaba îi cumperi haine și jucării. Copilul tău va fi fericit pe moment.

În rest, îți va simți lipsa. Acum câteva luni, am văzut un video-experiment interesant – câțiva copii erau întrebați ce își doresc de la Moș Crăciun?
În cele mai multe cazuri, copiii au răspuns: să fiu cu mami și tati!! Reacțiile părinților, atunci când au văzut ce au spus copiii lor, au fost incredibile.

Trăim în era vitezei și, din păcate, avem tendința de a ne neglija copiii. După care ne mirăm de ce sunt nefericiți sau obezi. Ciudat, nu vi se pare?

Ei bine, da, ăsta este un adevăr – fericirea copiilor nu se cumpără! Ea se construiește! Prin prezență! Ce înseamnă această prezență? Momente de calitate!

Un studiu efectuat la Harvard, de-a lungul a 75 de ani, a arătat faptul că unul dintre factorii importanți în economia fericirii umane este calitatea conexiunilor noastre.

Raportând asta la copii, trebuie să spunem că fericirea lor se construiește prin momente de calitate.

Acum, luați o pauză și analizați o zi pe care o petreceți alături de copii. Cum arată ziua aia? Cât din timpul petrecut împreună înseamnă căldură, înțelegere, co-interesare, învățare, explicare, iubire și cât înseamnă reproș, amenințări, impuneri etc?

Din păcate, în foarte multe cazuri, părinții își varsă toate frustrările asupra copiilor, ceea ce mi se pare o crimă.

Serios, după ce că ai puțin timp la dispoziție și pe ăla îl petreci pe negativ? Mi se pare complet greșit!

Eu, recunosc, mi-aș dori să pot sta mai mult cu fetița mea. Din păcate, uneori se întâmplă să nu o văd o zi întreagă. Însă și atunci o sun de câteva ori, o ascult, îi sunt aproape, încerc să-i ofer suport și siguranță.

Iar în zilele în care ne vedem, încerc să petrecem momente frumoase. Ce facem? Fie ne plimbăm, fie mâncăm undeva – asta se întâmplă des în ultima vreme și discutăm foarte mult.

Dacă tot vorbim despre mâncare, uneori îmi place să o implic și pe ea. Nu sunt nici pe departe vreun bucătar, însă îmi place să mă joc :)

Ultima oară s-a întâmplat acum câteva zile, când am primit niște produse de la Home Garden. Am făcut un exercițiu foarte mișto – am pus-o la masă și i-am arătat două conserve: una cu fasole roșie și una cu porumb.

Am întrebat-o: ce crezi că putem să facem cu astea?
M-a privit cu ochii ei superbi și a dat din umeri.
iris1
Apoi, am scos două ouă din frigider și le-am pus pe masă.
Brusc, fața ei s-a luminat și mi-a spus: ochiuri!
I-am zis: da, putem face și ochiuri, dar eu m-am gândit la o omletă :)

Zis și făcut, am bătut ouăle, am adăugat puțină brânză rasă, câteva bucățele de șuncă, o linguriță de pastă de tomate – tot de la Home Garden – după care am pus în farfurie și am adăugat fasolea roșie, porumbul și 2-3 frunze de rucola.
A durat foarte puțin, iar rezultatul a fost yammy.

Practic, am lucrat împreună și ne-am distrat. Asta înseamnă, după părerea mea, acele momente de calitate, momente în care copilul te simte acolo, în viața lui.

Mi se pare cel mai important lucru din lume. Să fii prezent în viața copilului tău.
La voi cum arată momentele de calitate petrecută împreună cu copiii?

Link-uri sponsorizate

Comments