Dă și mie un cocteil!

diageo1
Link-uri sponsorizate

Bartendingul este o artă! Bartending nu înseamnă ‘dă și mie un cocteil de ăla cu RedBull’ :)

Nu oricine ajunge la nivel de măiestrie în spatele tejghelei. Pentru a reuși asta, ai nevoie de studiu mult, de practică la greu și de niște papile bine educate.

Cine spune că bartendingul este ușor, ar fi bine să asiste măcar o dată la un concurs.

Eu am făcut-o aseară, la Linea/Closer to the Moon (pe Victoriei 17) și am văzut ce înseamnă bartending la nivel înalt.

Aseară s-a consumat finala națională a concursului Diageo Reserve World Class Bartender of The Year, adică un fel de Campionat Mondial al Barmanilor. În finală s-au calificat 4 concurenți-2 din București și 2 din Cluj. Da, cam ăștia sunt polii de putere în ale bartendingului din România.

Cei 4 concurenți au trecut prin câteva probe similare celor care vor exista la concursul din Mexico City, băuturile lor fiind jurizate de doi specialiști de calibru: Will Thompson-Don Julie Global Brand Ambassador și Spike Merchant-World Class Global Brand Ambassador.

După jurizare, publicul a putut trece pe la fiecare finalist pentru a putea să-i încerce băuturile.

Eu am început cu Andra Drăgan, singura finalistă. Ea mi-a preparat o băutură super-fresh, după care i-am gustat și punch-ul.

Ca să o spun pe șleau, ea mi-a plăcut cel mai mult dintre cei 4.

De la Andra, m-am deplasat spre Cluj și am ajuns la Silviu Popa, un barman de la Charlie-un bar foarte mișto. Silviu m-a servit cu o băutură foarte piperată, dar interesantă.


A urmat Emanuel, cel de-al doilea clujean. De data asta am servit o băutură pe bază de rom. O băutură bărbătească, dură, dar foarte bună.

Tura s-a încheiat cu o altă băutură fresh preparată de cel de-al doilea bucureștean din finală. O băutură mai degrabă destinată doamnelor… ceea ce am și făcut :)

Ce să zic… frumoasă experiență! Interesante băuturi.
La final, jurații străini au decis…

Așadar, la ediția din acest an a Diageo Reserve World Class, România va fi reprezentată de Silviu Popa.

Felicitări!

 

Link-uri sponsorizate

Comments