Top 5 taverne în Thassos

food
Link-uri sponsorizate

Dacă te întreabă cineva: ‘unde se mănâncă bine în Thassos?’, răspunsul este aproape imposibil. Un posibil răspuns, cu sens, ar fi: ‘unde nu se mănâncă bine?’

În cele aproape 5 zile petrecute pe frumoasa insulă, am avut ocazia să trec prin mai toată bucătăria grecească. Concluzia? Un vis!

Pe bune, dacă stai și te gândești ce considerăm noi a fi ‘tradițional’ vs ce au ei, ajungi la concluzia că trăiești în țara greșită :)
Eu ador bucătăria grecească – de la startere și până la fructele de mare sau la cărnurile rotisate (miel, porc sau capră). Nu mai spun despre deserturi, care sunt fantastice.

Recunosc, pentru a evita posibilele neplăceri, am folosit TripAdvisor, ceea ce vă sfătuiesc și pe voi să faceți. Nu de alta, dar ar fi păcat ca o masă proastă să vă strice starea.

În această mică vacanță, noi am ales în principal locațiile cotate pe primele locuri în top. Aici mă refer la topul general al insulei sau la topurile punctuale din fiecare localitate.

Iată unde ne-a plăcut în mod deosebit:

1. George Tavern
Este singurul loc în care am mâncat de două ori. Când am ajuns, era pe locul 2 în Limenaria. Când am plecat… era pe primul loc :) Este genul de tavernă tradițională, fără dichis, dar cu un șarm aparte. Este situată în port, iar priveliștea e super-mișto.
george tavern Prețurile sunt cât se poate de accesibile – caracatița grilled – 9 euro; creveții în sos – 10 euro; scoicile în sos tomat – 7 euro etc… starterele gravitează undeva între 3 și 5 euro; iar deserturile sunt din partea casei. Aici am mâncat un desert de vis: iaurt cu miere de albine. Ceva care ne-a făcut să exclamăm: ‘wow!’
desert
În plus, George este super-simpatic. Încă ceva – vinurile costă în medie 13 euro, deci și aici este bine.

2. Taverna Iatrou
Schimbăm puțin registrul și urcăm spre munte, în Theologos. Este taverna nr 1 din sat. Și merită! Mai ales dacă vrei să faci o masă de carne. Oamenii au o ofertă bogată la capitolul oaie, miel, capră și porc.
iatrou
Am mâncat și mici, care au fost foarte buni. Iar cărnurile rotisate sunt ceva de vis. Aici am băut un vin – Antique – fresh și bun, iar prețul mi s-a părut okay-undeva la 13-14 euro.
iatrou1
Dacă ești amator de carne și de priveliști montane, Iatrou este locul potrivit.

3. Piatsa Michalis
Este un restaurant situat în Potos. Ai vedere la mare, ceea ce este un plus, iar meniul este super-echilibrat.
michalis
Noi am dat o tură prin toate și pot să vă spun că am rămas plăcut impresionați. Excelentă mâncare, iar patronul a venit de 3-4 ori să ne întrebe dacă totul e okay.
michalis1
Aici vinul sare spre 20 de euro, însă vorbim despre Biblia Chora, Amethystos sau Gherovassiliou, deci vinuri ceva mai sus ca nivel. Scoicile și calamarul umplut au fost punctul forte aici.

4. La Terrasse
Este restaurantul plasat pe prima poziție în toată insula. Pe noi ne-a derutat puțin locația – este situat într-un hotel de fițe. Mâncarea a fost excelentă – chiar fără reproș, serviciile la fel.
terrasse12
Locul își merită poziția pe TripAdvisor, însă noi l-am depunctat tocmai pentru că este la polul opus față de ideea de tradițional. Însă atmosfera a fost plăcută, așa că diferența se face la capitolul ‘gust de moment’. Mie mi-a plăcut salata lor grecească.
terrasse1
Cred că a fost cea mai bună dintre toate. Și am mâncat salată peste tot :) Și chiftelele de caracatiță sunt de senzație. Prețurile însă sunt puțin mai sus ca în rest.

5. Agistri Taverna
Este tot în Limenaria. Când am ajuns pe insulă, era pe locul 1. Acum a picat pe 2. Poate și din cauza scoicilor a-la Pirates of the Caribbean :) Puțin cam hard-core, ca să zic așa.
scoici
În rest, am mâncat o caracatiță în vin de mare senzație. Nimic de comentat. Și un desert cu înghețată foarte bun. Singura problemă este aceea că taverna nu este într-o zonă ușor accesibilă – trebuie să ocolești pe niște străduțe pentru a ajunge la ea.
agistri
Și aici ne-a întâmpinat patronul. Ne-am simțit bine și am combinat mâncarea cu un Amethystos 2011 roșu. A fost o experiență plăcută.

Cam astea ar fi cele 5 locuri în care am mâncat foarte bine. Aș mai adaugă două – Psili Ammos Beach – chiar am mâncat bine; și Steliakis-însă cartofii congelații nu îl pot plasa în vreun top.

Una peste alta, dacă mergeți în Thassos, încercați aceste locuri. Nu veți regreta!

Link-uri sponsorizate

Comments