Femeile adoră ‘vrajeala’

happywoman1
Link-uri sponsorizate

Femeile adoră complimentele! Dar nu pe cele legate de anumite obiecte pe care le posedă, adică ceva de genul: ‘vai ce frumoasă e poșeta ta’ sau ‘mă simt bine îmi mașina ta, îmi place’, ci pe cele legate de calitățile lor – fizice sau intelectuale.

Știu că sunt multe femei care aruncă faza aia cu: ‘sunt sătulă de vorbe, vreau fapte!’, însă fix ceea ce unele dintre ele consideră a fi vrăjeală, fix vrăjeala aia… le atrage :)
Potrivit unui studiu efectuat în China și publicat în Scientific Reports, femeile îi consideră mult mai atractivi pe bărbații care folosesc metafore, decât pe cei care sunt direcți.

‘Avem tendința de a ne forma rapid o impresie despre nivelul de atractivitate al unei persoane în funcție de anumite contexte sociale. În cazul femeilor, anumite particularități de limbaj pot forma destul de repede o impresie în legătură capacitățile intelectuale și creative ale unui potențial partener’, susțin autorii studiului.

Cercetătorii au observat faptul că bărbații care folosesc metafore în limbajul lor sunt percepuți ca fiind mai atractivi decât cei care sunt direcți. Pe scurt, dacă îi spui: ‘ochii tăi sunt ca un curcubeu care se scaldă în mare’ ești perceput mult mai bine decât dacă îi spui sec: ‘buzele tale sunt sexy’.

Într-un fel este și firesc! Și spun asta chiar dacă sunt convins că există foarte mulți oameni – și femei și bărbați – care urăsc genul ăsta de complimente. Ei sunt cei care cataloghează metaforele ca fiind ‘vrajeală’.

Numai că, dacă stăm bine să analizăm, ‘vrajeala’ aia îți oferă o grămadă de indicii despre persoana respectivă. Ce indicii? Simplu – persoana din fața ta este inteligentă și creativă!

Oricât te-ai chinui să înveți câteva replici din filme sau din cărți, metaforele sună fals în gura unui om care nu are suficient bagaj intelectual. Iar femeile miros imediat asta :)

Asta înseamnă că un individ care este capabil să mânuiască limbajul cu măiestrie are un creier creativ, ceea ce, trebuie să recunoaștem, nu este la-ndemâna oricui.

În concluzie, nu vă grăbiți să strigați: ‘vrăjeală’, pentru că studiile arată faptul că tocmai acea ‘vrăjeală’ este apreciată de femei, sigur, atunci când nu este seacă și lipsită de conținut.

‘Studiile dovedesc fără tăgadă faptul că inteligența și creativitatea sunt atribute pe care femeile le admiră la un bărbat’, mai spun autorii studiului.

Și aici vor exista oameni care vor zâmbi superior și vor spune: ‘mănânci căcat, Vulpescule! Femeile sunt interesate de bani și atât!’ Știu că există și genul ăsta de abordare. Însă, vă rog să-mi permiteți să apelez la experiența personală și să vă spun așa – studiul ăsta este adevărat!

Metaforele au rolul lor, funcționează și sunt apreciate ori de câte ori sunt folosite natural. Când sunt false… ele produc repulsie!

O femeie care este complimentată din suflet se va deschide ca o floare! Iar asta se vede imediat în ochii ei.

Ce poate fi mai frumos?

Foto Credit: giftsandmiracles.com/

Link-uri sponsorizate

Comments