Poate un bărbat să trăiască lângă o singură femeie?

happy3
Link-uri sponsorizate

‘Sunt bărbații monogami? Pot ei să trăiască lângă o singură femeie?’ – curg întrebările! ‘Bărbații s-au născut vânători, deci nu pot fi cu o singură femeie. Nu este scris în ADN-ul lor’ – tună și scuza!

Posibil, însă nici „prost“ nu scrie în ADN-ul lor.
Eu cred că un bărbat poate trăi o viață întreagă lângă o femeie, lângă femeia pe care o iubește. Nu cred că are o problemă cu asta, câtă vreme poate avea parte de aventuri extraordinare alături de femeia lui.

Dacă femeia lui se transformă într-un mormânt sau într-o celulă de pușcărie, atunci, bărbatul ăla nu va face mulți purici cu ea. Mi se pare evident și de bun simț.

Pentru a aduce fidelitatea și monogamia în discuție, nu trebuie să aruncăm cu căcat în bărbat, ci să prezentăm cuplul în toată complexitatea lui, adică o construcție formată din două persoane.

Sunt două persoane care se implică zilnic pentru ca acel NOI să reziste în timp. Asta înseamnă monogamie și fidelitate în acceptul meu, două persoane care se iubesc, două persoane care își doresc să reușească împreună.

Dacă nu se atinge acest nivel, există toate șansele ca fie unul, fie celălalt – nu prea mai
contează cine în vremurile actuale – să se dea după cireșul vecinului.

Un bărbat nu are nevoie de 1 000 de femei pentru a se considera bărbat. Nu numărul femeilor care-i trec prin suflet și prin pat contează, ci calitatea experiențelor pe care le are/avut.

Experiența mi se pare foarte importantă. Bărbatul are această dorință de a explora, inclusiv universul feminin. Așa că mi se pare normal să-și exploreze fanteziile înainte să ia decizia de a se „închide“ într-o relație/căsnicie.

Ce înseamnă aceste experiențe? Cunoaștere! Bărbatul care cunoaște, care a trăit, știe exact ce fel de femeie își dorește în viața lui.

Este ca proverbul ăla: „Cum îți așterni, așa vei dormi“. Mulți își aștern cioburi și se mint că dorm în puf. Până când cioburile alea le intră adânc în suflet. Atunci se trezesc și spun „Au, stop, până aici!“

Or, ca să știi ce îți așterni, ai nevoie de experiență. Mi se pare vitală în ecuația iubirii, atât pentru bărbat, dar și pentru femeie.

Ca să revin la întrebarea inițială: „Poate un bărbat să trăiască lângă o singură femeie?“, concluzia e simplă: Sigur că poate! Trebuie doar să vrea!

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI

Foto Credit: huffingtonpost.com/

Link-uri sponsorizate

Comments