Nu există „Te iubesc, dar ești proastă de puți!“

cearta1
Link-uri sponsorizate

Jignirile nu au ce să caute în iubire. Nu au ce să facă în iubire. Sunt din alt film. Chiar dacă foarte mulți oameni își jignesc partenerii, crezând că e cool așa, o spun ferm: jignirile nu au legătură cu iubirea! Zero! Nada! None!

Ele înseamnă „A atinge pe cineva în onoarea sau demnitatea sa“.
E? Cum sună asta? A lovituri, nu-i așa?

Păi, oricum o dai, o jignire chiar este o lovitură. Nu îi înțeleg pe cei care-și jignesc partenerii când aceștia nu sunt de față. Cum vine asta: când sunt împreună, totul e cu lugulugu, cu „pui mic“ și „rățușca mea botoasă“, iar când sunt separați, lucrurile se transformă în: „Eu cred că al meu e idiot. Se poartă ca ultimul bou“. Așa?

Nu vi se pare că sunt două tablouri care nu se pupă? Când se iubesc, oamenii nu se iubesc doar acasă! Ei se iubesc și acasă, și în târg. De asta spun că nu îi înțeleg pe oamenii care
trăiesc împreună, dar comunicarea lor este un imens șir de insulte. Își iau arborele genealogic până la fiecare rămurică… și le place, le place ceva de speriat.

Își fac rău cu atâta plăcere, încât rămâi prost și te întrebi: asta e iubire sau masochism curat? Este incredibil cât de puțini oameni înțeleg ce înseamnă iubirea. Toți folosesc acest termen, ajuns deja în zona banalului, însă prea puțini îl și înțeleg.

Cum să amesteci iubirea cu jignirile cu loviturile directe sau sub centură? Cum? Mi se pare imposibil să gândești așa. Este complet ilogic. Este ca și cum ai spune că-ți bați iubita din prea multă iubire. Nu există așa ceva. Abuzul e abuz și nu are justificări. Nu există „Te iubesc, dar te bag în spital“; așa cum nu există „Te iubesc, dar ești proastă de puți!“

Sunt chestiuni diferite! „Te iubesc“ are la bază apreciere pură, dorință, respect; iar dincolo, la „Ești proastă de puți“, întâlnim opusul, adică: dispreț, ridiculizare, lipsă de respect.

Să-i spui partenerei că e proastă de pute nu are nicio legătură cu iubirea sau cu respectul. Nici în joacă să nu faci așa ceva. Aaaa, vrei să-i faci un compliment? Bagă mare! Dă tot ce ai
mai bun în tine. Fă-o să crească, fă-o să-și deschidă petalele. Valabil și invers. Dar evită să o jignești.

În momentul ăla, ea va reacționa ca o pisică pe care ai aruncat-o în apă sau ca un
arici pe care l-ai deranjat din somn.

Iar atunci când începi cu astfel de „complimente“, să nu te aștepți să primești vorbe frumoase la schimb. Asta nu se va întâmpla niciodată. Drept urmare, vrei să ai o iubire frumoasă, lucrează la pozitiv. Vrei să ai o relație nasoală, o relație aflată într-o spirală cât se poate de negativă, atunci dăi drumul, bagă tot slangul din bagajul tău de cunoștințe.

O să fie bine… când o să rămâi singur/ă.

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI

Foto Credit: ravishly.com/

Link-uri sponsorizate

Comments