Minciunile bărbaților infideli

cheater12
Link-uri sponsorizate

Infidelitatea face ravagii printre cupluri. Sunt ca bombele alea cu napalm din Vietnam. Pârjolesc totul în jur. Nimic nu mai rămâne întreg.

Pa încredere, pa sentimente… hello mânie, hello sete de răzbunare, hello despărțire!

De ce se întâmplă toate astea?
Unii ar avea tentația să dea vina pe genetică! Alții ar spune și mai scurt: pentru ca bărbații sunt porci.

Ce te faci însă că și femeile înșală cot la cot cu bărbații? Poți spune că ele sunt curve? Ar fi superficial. Lucrurile sunt mult mai complexe și ar fi interesant să le analizăm cu răbdare și înțelegere.

După părerea mea, problema infidelității are două cauze: 1. modul în care ne raportăm la relații și 2. nivelul de dezvoltare la care am ajuns.

Prima cauza se referă la acel sistem de tipare mentale pe care îl construim încă din copilărie, fiind influențați de ceea ce vedem în casă, în familie, la apropiați, la școală, în filme, cărți, reviste etc…

A doua cauza ține de propria noastră dezvoltare, de ceea ce învățăm din ceea ce trăim.

Haideți să fim serioși, nu toți oamenii sunt făcuți pentru relații sănătoase, nu toți oameni vor să-și asume răspunderea grijii față de o altă persoană sau de mai multe, acolo unde apar și copii; nu toți oamenii cred în relații și nu toți oamenii înțeleg ce e aia o relație.

Și, dacă tot vorbim despre infidelitate, Robert Weiss – terapeut de cuplu – susține că bărbații pot fi super-inventivi atunci când caută scuze pentru ieșirile lor în decor.

‘După 30 de ani de lucru cu cupluri decimate de infidelitate, vă pot spune ca bărbații care își înșală iubitele sau soțiile pot fi extrem de creativi atunci când încearcă să explice motivele. Uneori, ei îmi spun – și apoi și femeile lor – că purtările lor nu pot fi considerate înșelat, câtă vreme nu implică contactul sexual. Alteori, ei dau vina pe alții pentru acțiunile lor: de la soție și până la șefi sau chiar alte femei. Ca terapeut, am realizat că majoritatea motivelor pe care bărbați infideli le folosesc pentru a-și justifica infidelitatea sunt fascinante. De ce? Pentru că majoritatea implică ideea potrivit căreia înșelatul ar fi singura soluție la problemele ivite în relație sau la alte probleme de viață. Eu le spun mereu – înșelatul este o opțiune, una dintre multe altele. Ce zici să vorbești cu partenera despre ceea ce simți sau despre cum puteți construi o relație mai solidă?’ – scrie Weiss într-un articol publicat pe psychologytoday.com.

Și totuși, de ce atât de mulți bărbați aleg minciuna, manipularea sau păstrarea unor secrete în locul căilor mult mai directe, căi ce implică adevărul?

Tot Weiss ne oferă un răspuns: ‘Multi bărbați nu au acest gen de viziune, iar atunci când sunt confruntați, minimizează, raționalizează și își justifica deciziile prin idei de genul – orice bărbat vrea să facă sex cu alte femei, iar când șansa apare… profită’.

Mi se pare foarte tare! Vedeți? Ceea ce susține Weiss are legătură cu prima cauză enumerată de mine mai devreme – modul în care ne raportăm la relații.

Haideți să vedem ce motive scot la înaintare bărbații infideli:

1. Natura umană – vezi Doamne, orice bărbat vrea să facă sex cu alte femei.
Okay, poate că e așa, dar unde scrie că trebuie să facă asta când se află într-o relație/ căsătorie? Și uite așa, asta cu natura umană se transformă într-o minciună ieftină.

2. Dacă am suficient sex acasă, nu am nevoie să înșel
Buuun… Și dacă nu ai, sari repede gardul? Mie mi se pare că deja cronometrezi clipele până când vei ajunge în punct în care…Și asta este un motiv subțire rău.

3. Nu fac ceea ce fac prietenii mei. Dacă nu mă crezi, întreabă-i!
Sunt sigur că vor spune că ești un porc ordinar care se îmbată și și-o bagă în toate centuristele :) Apropo, grijă mare la prietenii lui și la modul în care raportează aceștia la relații. Infidelitatea se ia!

4. Dacă soția nu s-ar fi îngrășat atât de mult
Păi nu mai bine vă faceți cadou abonament la sală sau vorbiți despre asta? Apropo, tu unde erai când ea golea frigiderul?

5. Dacă s-ar fi purtat mai frumos cu mine
Când ți-ai dat seama că e scorpie? Lucrurile astea ies la iveală destul de repede și pot și reparate, fie prin comunicare, fie prin… despărțire!

6. Cine consideră un dans în poală înșelat?
Chiar așa… nimeni :) Dă-i în continuare…

7. Jobul meu e foarte stresant și sexul online mă relaxează?
Ce ar fi să te relaxeze sexul offline… ăla cu iubita? Nu ai nevoie de multe lucruri. Doar de puțină imaginație.

8. Dacă gaborii ar caută adevărații criminali, nu m-ar prinde pe mine la curve

Și marmota…

9. Doar flirtez online și fac sexting. Unde e chestia grea?
Când ai făcut ultima oară sexting cu femeia pe care o iubești?

Sunt doar câteva motive/scuze invocate de bărbații infideli.

Iată ce spune Robert Weiss despre ele: ‘In terapie avem un nume pentru genul asta de motive -negare! Negarea reprezintă o serie de minciuni interioare și lucruri pe care oamenii le spun despre ei pentru a da un aer okay comportamentelor lor, cel puțin în mintea lor’.

Trebuie să recunoaștem că minciunile astea sunt haioase. Până în punctul în care cineva suferă din cauza lor. Acolo nu mai e de râs!

Sunt curios, dumneavoastră, doamnelor, ce minciuni ați auzi?

Foto Credit: cheatsheet.com/

Link-uri sponsorizate

Comments