Rămâi cu mă-ta sau rămâi cu bine?

delia
Link-uri sponsorizate

Noua piesă a Deliei produce adevărate victorii în tabără doamnelor. Fac pariu că, zi de zi, la stop, o grămadă de șoferițe strigă ‘hai, rămâi cu mă-ta!’ cu o bucurie eliberatoare greu de descris.

‘Rămâi cu mă-ta’ este jignirea supremă adusă unui bărbat. O suzetă îi mai trebuie și tacâmul este complet. De când așteptau ele un asemenea motiv :)

Piesa îmi place, este bine construită și nu este destinată exclusiv femeilor.

Acum, ce să zic, trebuie să recunoaștem că din construcția piesei, ele sunt ceva mai directe și o dau pe față cu ‘rămâi cu mă-ta’.
De partea cealaltă, ei sunt ceva mai diplomați și spun: ‘rămâi cu bine’.

Este o diferență interesantă de nuanțe.
Atunci când îi spui ‘rămâi cu mă-ta’ – este stop joc! Îi aplici capacul final! Nu mai e loc de discuții sau de diplomație. I-ai dat capac și gata, tu ai avut ultimul cuvânt de spus. Am întâlnit destule femei care nu știau să spună: ‘rămâi cu bine!’ De ce? Nu știu! Greu de explicat. Probabil că vor să mori după ce nu te mai au în posesie :)

De partea cealaltă, atunci când spui ‘rămâi cu bine’ – conștientizezi finalul, îl accepți, dar îi dorești partenerei tot binele din lume. Adică nu vrei să moară după ce vă despărțiți, ci vrei să fie fericită. Înțelegeți diferența? Mi se pare esențială. Chiar am scris acum vreo 3 ani un text care se intitula ‘spune-mi cum te desparți ca să-ți spun cum esti‘. Mi se pare esențial cum abordăm aceste povești de, vorba lui Macanache, ‘aproape dragoste’.

Și totuși, autorii piesei au omis cea de-a treia variantă :) Cea în care bărbatul abordează o atitudine similară cu ‘rămâi cu mă-ta’. Doar că noi nu spunem așa. Nu spunem asta, pentru că știm că femeile se desprind destul de rapid de mame. În schimb, spunem: ‘rămâi CA mă-ta!’. Asta e lovitura de grație pentru femei. Ce înseamnă ‘rămâi CA mă-ta’?
Simplu: rămâi ca aia care te-a educat atât de prost, care te-a învățat să fii scorpie, cicălitoare, posesivă și geloasă până în vârful extensiilor :)

Abia acum avem un tablou complet, cu diplomația fix la mijloc.

Acum, fiecare decide cum procedează și cum încheie socotelile.

Link-uri sponsorizate

Comments