Nu v-ați săturat de papanași și tiramisu?

papanasi1
Link-uri sponsorizate

Doamnelor și domnilor, ador dulciurile! Cred că am mai spus asta :) Oricum, se vede… Cu toate acestea, m-am săturat până peste cap de deserturile pe care le văd la restaurante.

Papanași, tiramisu, clătite, cheese cake și, în cele mai bune cazuri, lava cake.

Așa lipsă de imaginație nu am văzut.
Când văd farfuriile alea mari cu papanași, de zici că mănânci o galeată de smântână, jur că-mi vine să fug. Doar când mă gândesc cât trebuie să transpir la sală ca să scot bomba aia calorică și îmi trece cheful :)

Sincer, a început să-mi placă să gust deserturi altfel. Să încerc și alte combinații și porții mai mici, dar consistente.

Acum vreo două săptămâni, Denis Radu – un prieten bun – m-a invitat la Zen Fusion, la o degustare de deserturi japoneze. Recunosc, nefiind mâncător de pește, nu prea am frecventat restaurantele japoneze (știu că au și pui, vită și porc în meniu).

Ei bine, degustarea asta de la Zen a fost tare de tot. Chef Gabriel chiar a reușit să ne surprindă cu niște preparate wow. Am degustat 5 și am votat cele mai bune 3, care urmează să între în meniu.

De departe, dar de departe, cel mai mult mi-a plăcut desertul compus din ciocolată home made cu boabe de soia prăjite, alune de pădure, togarashi, blueberry și vanilla ice creăm. O beție de arome! Nu vă uitați la mărimea porției! Vă garantez că bolul ăla este super-suficient.
ciocolata
Cel de-al doilea desert care ne-a impresionat pe toți a fost piersica gătită în compot și sake cu dulce de leche (gătit la sous vide timp de 15 ore la 85 grade), caju caramelizat și coacăze roșii. Și aici am întâlnit o îmbinare foarte mișto între dulce și acrișor. Un desert cât se poate de bun.
piersica
În sfârșit, cel de-al treilea desert votat în unanimitate a fost Yuzu and lime cake – Tartă cu yuzu și zeamă de lime pe bază de lapte condensat și frișcă. Super bun, super fresh.
yuzucake
Chiar mi-a plăcut să încerc și altfel de deserturi. Pe bune, m-am săturat de clasicele clătite, de tiramisu și papanași. Mi se par preparatele alea cu care mergi la sigur la mase, prin cartiere.

Însă dacă vrei să atingi papilele unor oameni care vor și altceva, e clar că trebuie să muncești la preparate deosebite.

Iar la Zen Fusion chiar se întâmplă asta, ceea ce mi se pare foarte mișto.

Voi ce deserturi obișnuiți să comandați când ieșit la restaurant?

Foto Credit: printesaurbana.ro/

Link-uri sponsorizate

Comments