Femeile inteligente nu au nevoie de amanți

woman12
Link-uri sponsorizate

Atunci când vorbim despre infidelitate, bărbații și femeile nu vin de pe planete diferite. Nu! Și unii și ceilalți sunt de pe Pământ! În sensul că și unii și ceilalți calcă strâmb fără niciun fel de problemă. Doar motivele diferă… uneori :)

Serios, ce sens are să ne ascundem după clișee – și femeile sunt ființe sexuale, așa cum sunt și bărbații.

Și ele au nevoi fizice, iar unele nu ezită să și le satisfacă, indiferent că sunt într-o relație/căsătorie sau nu.
Am cunoscut femei care vorbeau despre amanții lor ca despre ultima pereche de pantofi achiziționată de la mall. Amantul era un accesoriu cât se poate de firesc în viața lor. Ba, mai mult, unele nu concepeau viața fără – atenție!!! – cel puțin un amant! Aglomerație mare, mon cher!

În vremurile actuale, să spui că bărbații calcă strâmb mai mult este un simplu clișeu ce nu are nicio legătură cu realitatea. Fie că ne place să credem, fie că nu, studiile arată foarte clar faptul că nu mai există diferențe de comportament sexual între femei și bărbați.

Unde se face diferența? La conexiunea emoțională!

Studiile indică faptul că femeile caută sex și cu ceva conectare emoțională, spre deosebire de bărbați, care caută sex și atât. Sigur, ambele variante sunt discutabile. Eu am cunoscut destule femei care făceau sex și atât! Fără comentarii și fără ‘te iubesc’ sau ‘nu crezi că ar fi mișto să mergem mai departe?’. Nu, făceau sex și se bucurau de asta. Așa cum sunt convins că și doamnele au cunoscut bărbați care, deși se jurau că vor doar sex, se aprindeau după a doua revoltă între așternuturi.

Mi se pare puțin forțat să spui că doar femeile tind să aibă o aventură atunci când în relația de bază nu au parte de conexiune emoțională. E ca și cum ai spune că variația stă în ADN-ul bărbatului, ceea ce, după părerea mea, este fals!

Revenind la studii, am văzut niște rezultate interesante într-un text semnat de Robert Wiess -specialist în probleme de cuplu – pe psychologytoday.com.

Potrivit unui studiu efectual de site-ul britanic undercover lovers, 57% dintre femei au declarat că își iubesc amantul, în timp de doar 27% dintre bărbați au spus că își iubesc amanta. Sigur, dacă ne gândim la faptul că în zona masculină există o adevărată cultură de ascundere/ reprimare a emoțiilor, procentul se justifică.

Cert este că femeile calcă strâmb fără probleme! Asta e o realitate cât se poate de palpabilă, dincolo de discuțiile despre feminitate, timiditate, suflet, corason etc… Cred că ar fi cazul – și spun asta fără vreo urmă de misoginism – să admitem faptul că femeile mint mai bine :)

De ce calcă strâmb femeile? Nu atac acum motivele – vine un articol separat pe tema asta!
Veți vedea că, într-o anumită măsură, motivele se aseamănă cu cele ale bărbaților.

Un răspuns rapid, scurt, ar fi ăsta: pentru că se mint!

Vreți un punct comun între bărbați și femei? Ideea potrivit căreia infidelitatea este singura opțiune! Sau că le rezolvă problemele de cuplu Oare?

Eu vă dau cel puțin două variante mult mai sănătoase din toate punctele de vedere:
1. Să vorbești cu partenerul și să-i spui ce simți
‘Iubitule, am nevoie de conectare emoțională. Nu te simt deloc aproape. Ești mai tot timpul rece. Să știi că banii tăi nu mă țin în brate’ sau -într-o manieră mai directă – ‘boule, mă piș pe banii tăi, eu am nevoie să te simt aprope’.
2. Să divorțezi!
Aici întâlnim o cultură interesantă. Foarte multe femei consideră că divorțul nu este o opțiune – motivele fiind variate: depind de soț, au copii, case, credite etc… Și atunci ce fac? Mint! Își construiesc o relație paralelă și o ard așa… într-o mocirlă urât mirositoare. Genul de compromis nasol!

Indiferent de variantă, un lucru e clar – infidelitatea nu este niciodată singura opțiune!

Ce spune Weiss despre infidelitatea feminină? Iată: ‘Infidelitatea poate fi devastatoare pe mai multe nivele. Din păcate, femeile care calcă strâmb nu realizează asta. Ele nu realizează că trădarea sexuală sau romantică îi rănește la fel de mult și pe bărbați. Secretele și minciunile constante cauzează cele mai mari dureri în cupluri. Pentru multe femei care ajung în această postură, schimbarea este dificilă. Iar acest lucru se întâmplă deoarece motivele pentru care fac asta sunt adânc înfipte în personalitatea lor și sunt complexe. Dacă un cuplu este dornic să rămână împreună, cum sunt cele mai multe, consilierea poate schimba criza într-o oportunitate de creștere’.

De ce spun că femeile inteligente nu au nevoie de amanți? Tocmai pentru că acest tip de femeie știe ce alegeri să facă astfel încât să nu-și complice inutil viața și identitatea emoțională.

La fel ca bărbatul inteligent, femeia inteligentă își respectă alegerile, iar dacă vede că lucrurile încep să scârțâie în relație, comunică, spune ceea ce simte și încearcă să repare. Dacă nu mai e nimic de reparat, atunci alege varianta cea mai sănătoasă: pleacă!

Infidelitatea nu este singura soluție! Niciodată!

Păreri?

Foto Credit: desktopwallpaperhd.net/

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments