Eleganța nu se cumpără de la mall

eu66
Link-uri sponsorizate

Eleganța nu se referă doar la fashion. Ar fi chiar culmea ca un cuvânt atât de frumos să-și consume însemnătatea printre cârpe.

Bineînțeles că și imaginea contează, însă un om elegant nu înseamnă doar hainele pe care le poartă sau atitudinea cu care-și poartă hainele, ci eleganța cu care se poartă pe sine.
Eleganța unui om ar trebui să se vadă în primul rând din purtări, nu din hainele pe care le poartă. Haine de firmă, haine scumpe, poate să-și cumpere aproape oricine; purtări alese… nu prea.

Și asta tocmai pentru că purtările nu se cumpără din mall, ci se construiesc în ani și ani de zile de cunoaștere… a vieții, a oamenilor, a situațiilor, a sinelui.

Am văzut o grămadă de agramați bine îmbrăcați. Erau ca niște umerașe mișcătoare. Zero substanță, zero eleganță umană. Erau ca vedetele alea care apar la rubrica de bine îmbrăcate. Zero relevanță! Doar niște imagini și atât. Nicio informație despre oameni.

Cu toate acestea, atunci când o astfel de persoană scoate primul cuvânt pe gură, te simți de parcă te-ai fi trezit din mahmureală din cauza unui lighean aruncat de perete.

Imaginea lor se deșiră, iar ținutele lor se transformă în cârpe de șters pe jos.

Păcat că atâția oameni asociază eleganța doar cu hainele. Mi se pare o abordare schilodită, o abordare incompletă, ba chiar greșită. Un om cu adevărat elegant este un pachet complet: este elegant atât la interior, cât și la exterior.

Întotdeauna, asta este ordinea. Totul începe de la interior și merge spre exterior, nu invers. Atunci când doar exteriorul este îngrijit, iar interiorul este dezechilibrat, ajungi destul de
ușor în zona kitsch, în zona discutabilă.

Când interiorul este armonizat, echilibrat, eleganța exterioară atrage privirile tuturor. Și nu neapărat prin haine, ci prin atitudine, prin stimă de sine, prin încredere.

Hainele sunt zero fără aceste calități. Nu vă lăsați păcăliți de evenimentele de modă sau de petreceri. Acolo nu sunt oamenii ăia pe care îi știți din reviste, ci altcineva, alți oameni. Sunt doar copii, mai mult sau mai puțin reușite… Copii ale altora.

De ce la astfel de evenimente doar câteva persoane atrag privirile, cele admirative, evident? Pentru că sunt persoane care au atins acea eleganță interioară, eleganță care se vede și la exterior.

Restul sunt doar niște surogate care nu reușesc să atragă, oricât de mult se dezbracă, oricât de țipător s-ar machia, oricâte găini și-ar pune pe cap. Sunt doar niște apariții jalnice, kitschoase, niște persoane care strigă din răsputeri: „Ajutoooor!“

Eleganța nu are legătură cu industria de modă, ci cu purtarea. Atunci când comportamentul se va transforma într-o industrie, eleganța își va căpăta, în sfârșit, adevărata însemnătate.

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI

Link-uri sponsorizate

Comments