Iubita ta este o norocoasă

billions11
Link-uri sponsorizate

Aseară, în timp ce urmăream episodul 4 din serialul ‘Billions’, am asistat la o scenă interesantă. Axe, personajul principal – un miliardar specializat în inginerii financiare, se deplasează la Quebec, împreună cu câțiva prieteni, pentru un concert Metallica.

În timpul probelor de sunet, Axe cunoaște o domnișoară blondă, cu vino-ncoa și deșteaptă pe deasupra. Cei doi intră în vorbă, flirtează de la prima frază dar, la un moment dat, el pleacă și o lasă cu ochii în soare, fiind reținut de niște afaceri urgente.
Personajele se revăd după concert. Își iau ceva de băut și se așează pe o canapea.

Ea, cu ochii sticlind a dorință, îi spune: ‘oriunde ar duce noaptea asta, eu sunt împăcată cu ideea și sunt gata să merg până la capăt, fără regrete’.

El, zâmbind, îi spune: ‘Dacă aș fi altcineva, probabil că nu aș ezita nicio clipă. Dar nu sunt!’
Ea: Ooops, ești căsătorit!
El a încuviințat din cap.
Ea: Soția ta este o norocoasă. De fapt, tu ești norocos!

Aici mi-a venit ideea acestui text.
Știți de câte ori mi s-a spus că prietena/iubita mea este o norocoasă? Și, vă rog să mă credeți, nu sunt miliardar, ca personajul din serial :) De multe ori, de foarte multe ori.

De fiecare dată m-am întrebat: care o fi norocul?
Oare o fi vorba despre noroc? Eu nu cred!

Cunoașterea, înțelegerea, dezvoltarea – astea sunt lucruri ce țin de dorința fiecăruia de a evolua, nicidecum de noroc. Nu poți să spui: ‘s-a întâmplat să mă dezvolt!’ Dezvoltarea și cunoașterea nu sunt o întâmplare, ci o alegere. Așa cum este și fidelitatea!

Fidelitatea nu înseamnă refuzul unei tentații, ci acceptarea unei alegeri! Vedeți? Este un mod diferit de a privi lucrurile – să reușești să fii recunoscător deciziilor pe care le-ai luat, fie și atunci când te joci, adică flirtezi pentru câteva momente.

Haideți să fim serioși, se întâmplă! Important este să știi sa te oprești!

Observ că oamenii sunt foarte rigizi atunci când vine vorba despre moralitate/ comportamente și așteaptă ca partenerii lor să fie niște sfinți. Puțin flirt nu a ucis pe nimeni :) Uneori chiar îți dă un boost de realitate, uneori te readuce cu gândul la persoana de lângă tine, uneori chiar te ajută să o prețuiești mai mult. Și nu, nu este vorba despre înșelat. Nici pe departe! Este vorba despre joacă… cât se poate de neutră, despre jocul încrederii dacă vreți.

Revenind la serial, ajuns în camera de hotel, Axe și-a apelat video soția. Ea l-a întrebat: ‘hey, s-a întâmplat ceva?’ El i-a răspuns calm: ‘Nu, voiam doar să te aud. Abia aștept să ajung acasă!’

Stau și mă întreb – oare câți dintre cei care citesc acest text au trecut printr-un astfel de moment? Ceilalți sigur nu au cum să înțeleagă.

Eu am fost acolo de câteva ori. Fără îndoială se vor mai ivi astfel de ocazii. Însă știți ce face diferența între un bărbat dezvoltat și unul nedezvoltat, indiferent că sunt miliardari sau bloggeri? Faptul că unul știe când să spună: ‘nu, multesc!’; iar celălalt merge mai departe, sperând că nu va fi descoperit.

Este fix atât de simplu și nu are legătură cu norocul, ci cu nivelul de cunoaștere la care reușești să ajungi! Atât!

Păreri?

Foto Credit: ew.com/

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments