La pas pe Calea Victoriei – interesant, dar timid

victoriei6
Link-uri sponsorizate

Primăria Capitalei a lansat un experiment interesant. Conceptul se numește ‘La pas pe Calea Victoriei’ și constă în închiderea unui tronson al celebrei artere din centrul Capitalei și transformarea ei în zonă de plimbare/fun.

Momentul a fost bine ales: week-end-ul cu Paștele, când mulți locuitori au plecat din oraș.

Nu știu cât de des vor să facă acest eveniment, însă ideea mi se pare interesantă.
Știu că risc să-mi ridic în cap o grămadă de ‘fani’ ai Primarului Firea, însă o spun fără ezitare -ideea este interesantă. Chiar mi se pare că se poate transforma într-un soi de ‘Portobello Stradale pentru toată lumea’, vorba amicului Codin.

Ce s-a întâmplat concret în aceste zile?

Oamenii au ieșit la plimbare pe Calea Victoriei, unde au putut cunoaște tot felul de meșteșugari, au putut asista la concerte și spectacole de tot felul sau au putut mânca ceva bun.
victoriei1
Organizarea nu a fost cea mai bună, deh, ca la orice experiment românesc :) Ba chiar aș spune că s-a văzut că totul s-a făcut cam pe repede înainte, așa cum îi ‘stă bine românului’.

Serios, eu aș fi venit cu o ofertă mult mai generoasă, atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii.

victoriei2
Aș fi adus mai multe trupe stradale, mai multe zone de food and drinks, mici locuri de party -de ce nu (adică un dj, două boxe și o mașinuță de Prosecco, așa cum a avut Laurian -Prosecco Bar), pe scurt, mici enclave de fun pentru vizitatori.

victoriei5
Spre deosebire de alte mocangeli care s-au organizat în oraș, aici am văzut oameni okay, semn că există interes pentru astfel de idei. Și, rețineți, vorbim despre un week-end în care mulți oameni au fost plecați din oraș.

victoriei3
Vă dați seama cum va fi Calea Victoriei într-un week-end pe plin? Acolo se va vedea dacă Primăria poate să ducă astfel de proiecte. Eu chiar mi-aș dori să văd tot felul de festivaluri stradale de vară pe Calea Victoriei. Poate fi o variantă mișto atât pentru public, cât și pentru comercianții din zonă.

victoriei7
Singura mea temere – pentru că există – este ca nu cumva și această idee mișto să se transforme într-un kitsch dâmbovițean urât mirositor.

Momentan există potențial.

Rămâne să vedem cum va fi exploatat.

Link-uri sponsorizate

Comments