Mișcarea îți schimbă viața

eu4
Link-uri sponsorizate

Acum câteva zile, în timp ce împingeam o bară de 45 de kilograme, Jordan Cobilanschi -trainerul care mă ajută să-mi reintru în formă – mi-a spus: ‘ia uite, Andrei’, arătându-mi ce se întâmplă la banca de lângă mine.

Am rămas blocat! Un domn, pe la 65 de ani, împingea la piept fără prea mare efort.

‘E? Ce zici de asta?’, m-a întrebat Jordan!
‘Ce să zic? Jos palaria’, i-am răspuns.

Dragi prieteni, îi admir din suflet pe oamenii care fac mișcare, indiferent de vârstă. Să nu cumva să credeți că domnul care împingea la piept lângă mine este un caz singular. Nu, cel puțin la WorldClass Downtown, unde merg eu, văd zilnic oameni în vârstă care vin la mișcare.

Spre exemplu, știu un domn care stă pe bandă până când arde 1000 kcal. Își setează banda la gradient 12 și merge, în ritm alert. O altă doamnă, trecută bine de 60, își pune un serial la tv și aleargă. Mă uit la ei și mă bucur.

Este genul ăla de admirație sinceră. Oamenii au grijă de ei. Fac mișcare!

Eu sunt genul ăla de băiat care a făcut mișcare de când se știe. În copilărie, mama mă dădea dispărut. Cu greu plecam de pe maidan. Mai târziu, a venit perioada sportului de performanță. Mamă ce efort. Și acum fug de alergări. Deh, m-a marcat perioada aia de cantonament (mai ales cele de iarnă). Așa că evit să alerg. Pur și simplu urăsc această activitate :)

Apoi am descoperit berea! Berea și timpul ars – la propriu, când am început să fumez – cu băieții pe la terase. Bere, meciuri, pizza, kilograme în plus. Nu vă luați după studiile care vă spun că oamenii pufoși rezistă mai bine în pat :) Asta e doar o glumă :)

Au urmat perioade în care m-am reapucat de mișcare. Acum, după ce am schimbat prefixul la 4, mi-am spus că trebuie să schimb. Și am reînceput programul de antrenamente. Merg de 4 ori pe săptămână la sală.

Două antrenamente înseamnă forță – unul pentru față și unul pentru spate -, iar celelalte două înseamnă mers în pantă. Da, sunt prieten cu pantele :) Am băgat pantă toată viața mea.

După două luni, pot spune că schimbările încep să se vadă… pe mai multe planuri.

1. Ce vezi în oglindă
Rezultatele încep să se vadă atunci când ești hotărât. După două luni, mă bucur de ceea ce văd în oglindă. Sigur, corpul meu are memorie, deci e mai simplu să reintru în formă… Asta nu înseamnă că nu trebuie să muncesc. Bag la greu! Important este că îmi place.

2. Alimentația
Deși sunt îndrăgostit de dulciuri, am tăiat consistent din porții. Și nu pentru că vreau să slăbesc – nu asta e ideea de la care am plecat -, ci pentru că lucrurile se reglează în interior atunci când te apuci să lucrezi.

3. Somnul
Sunt zile în care adorm după-amiza, pe la 17.00, când ajung acasă. Pic lat! Și apoi dorm și noaptea. Nu mai spun că sunt nopți în care poți să tai lemne pe mine. În plus, mă trezesc zilnic la 7, chiar și în week-end, fără cea mai mică problemă.

4. Gândurile
Mișcarea îți limpezește creierul. Nu degeaba este recomandată inclusiv oamenilor depresivi.

5. Programul
În momentul în care mișcarea începe să devină un obicei, programul tău se schimbă natural. Începi să refuzi ieșirile inutile sau băutele aiurea. Știți, am mai scris – oamenii fericiți fac din mișcare un obicei zilnic.

Sunt doar 5 aspecte. Ce să o mai dau după cireș – mișcarea te schimbă, îți schimbă viața!

Și, dacă tot vorbeam despre mișcare, să știți că nu contează dacă ai făcut sau nu sport la viața ta. Te poți apuca oricând, mai ales dacă ai îndrumători okay. Iar la WorldClass tocmai s-a lansat programul Easy8, dedicat celor care vor să facă pasul către un stil de viață activ.

Programul se derulează pe durata a 8 săptămâni. Detalii găsești AICI.

‘Pai da, dar mișcarea costă!’, vor spune unii.
Pe bune? Și sedentarismul nu? Ăla costă și mai mult, la toate capitolele. În plus, nu a zis nimeni că e obligatoriu să mergi la sală sau la WorldClass, însă dacă tot alegi să faci asta, măcar alege-i pe cei mai buni.

Mișcarea chiar îți schimbă viața în bine!

Link-uri sponsorizate

Comments