Orice e posibil în iubire. Cu o condiție!

eucacharel123
Link-uri sponsorizate

‘Orice e posibil în iubire, nu-i așa?’, m-a întrebat cineva vineri.
‘Cu o conditie’, i-am replicat eu calm.
‘Care?’, m-a întrebat doamna cu interes.
‘Ca iubirea aia să fie împărtășită și de celălalt’, i-am răspuns eu.
Cel mai nasol moment este atunci când îți imaginezi că iubirea ta este împărtășită, dar realitatea stă fix pe dos. Și se întâmplă! Des, din păcate.

Foarte multe persoane îmi scriu că au parte de asta. Sunt persoane care, fie s-au îndrăgostit, fie iubesc, însă sentimentele lor sunt un drum sens unic. Și doare! Iar durerea lor se simte în fiecare cuvânt, în fiecare virgulă.

Dacă intri pe profilul lor, vezi poze triste, priviri în gol, mesaje semi-prăpăstioase…

Iubirea se poate dezvolta doar dacă este împărtășită! Altfel vorbim despre durere, frustrare, speranțe inutile, disperare și… într-un final, despre eșec.

Asta este principala condiție atunci când intervine formularea: în iubire orice este posibil.

Nu mai spun că atunci când iubești, însă iubirea ta nu este împărtășită, ajungi să faci tot felul de gesturi care te pun în situații jenante. Spre exemplu, persoana cu pricina nu știa ce să facă – au trecut câteva luni bune de când el nu a mai dat niciun semn, timp în care ea s-a tot perpelit cu gândul la el.

Nu vreau să par dur, însă dacă trec atâtea luni și el nu dă niciun semn, e clar că doar tu ai simțit lucruri. Bărbatul care simte ceva pentru tine, nu numai că dă semne, însă își dorește să îți fie aproape, să te cunoască mai bine, imediat… deci nu lasă timpul să treacă inutil.

În aceste condiții, dacă nu te-a căutat, dă-i pace! Nu-l căuta! Riști să-ți spună lucruri nasoale și să suferi și mai rău.

Mai există o condiție, la fel de importantă. Pentru ca vorba asta să fie okay, trebuie să intrăm în profunzime și să spunem că în iubire orice (este bun) este permis.

Nu de alta, dar poate că unii înțeleg aiurea semnificația acestei vorbe și ți se urcă la propriu cu tălpile pe grumaz.

Orice este bun este permis! Sunt de acord. Asta înseamnă cooperare, înțelegere, respect, decizie comună – elemente extrem de importante în economia oricărei relații sănătoase.

Iubirea înseamnă BINE, așa că e musai să spunem că în iubire orice este bun este permis.
Fiecare cuplu are propria dinamică, propriul set de reguli și, câtă vreme regulile alea au fost luate de comun acord, spre binele celor doi, atunci da, poți spune că orice este permis. Doar așa, nu altfel.

Aici nu merge cu presupuneri sau, mai rău, cu distrugerea celuilalt. Orice este permis în iubire, câtă vreme energia cuplului se menține pe plus. În momentul în care lucrurile încep să degenereze, intervin conflictele, energiile negative și atunci lucrurile se complică serios.

Orice este bun este permis în iubire, cu acordul ambilor parteneri.
Sper că sunteți de acord cu varianta asta…

Foto Credit: Florian Gandila

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments