Notificarea din frigider

eu4
Link-uri sponsorizate

Biiiing! Prietena ta, Andreea, a postat o poză nouă! Biiing! Prietenul tău, George, a postat un video nou. Biiiing, revista X este acum live pe Facebook! Biiing!

Trăim în era notificărilor. Zilnic, de câteva zeci sau sute de ori, ducem mâna la buzunar și verificăm ce mai este nou în ‘bula’ noastră socială.

Întrebare: câte dintre aceste notificări sunt cu adevărat utile?

Sunt curios dacă a făcut cineva acest calcul. Cât la sută dintre toate notificările zilnice sunt cu adevărat utile pentru noi?

Extinzând puțin plaja, aș pune următoarea întrebare: cât la sută dintre informațiile care ne ajung sub ochi pe parcursul unei zile ne ajută cu adevărat?

Acum, să ne imaginăm un scenariu, interesant zic eu: gândește-te cum ar fi ca într-o bună dimineață, în timp ce te afli în bucătărie, încercând să-ți pregătești, să spunem, micul dejun, te-ai trezi cu celebrul semnal ‘Biiiing’ însă, în loc să afli ce au mai postat Andreea sau George, ai citi următorul mesaj: salamul tău ți-a trimis o notificare!

E? Cum ar fi?

Știu că sună S.F. :) Cum Doamne iartă-mă să primești o notificare de la un salam? Cum poate fi posibil așa ceva?

Ei bine, nu te speria! Încă nu ai pățit nimic… la cap :) Salamul încă nu te poate contacta în social media. Asta nu înseamnă că nu te poate notifica! Da, ai citit bine, salamul tău îți poate trimite mesaje.

E ca și cum te-ai uita pe masă și te-ai trezi cu o voce care ți-ar spune: ‘prietene, mă dezamăgești. M-ai cumpărat și nu ai deloc grijă de mine! Păi e frumos? Parcă ziceai că suntem prieteni. Așa te porți cu prietenii tăi? Îi tratezi cu indiferență?’

Hey, nu te grăbi să-ți dai două palme. Nici asta nu se întâmplă.

Și totuși, există ideea de notificare, semn că în curând… orice ar putea fi posibil :)

Cum arată această notificare? Simplu – Salamurile Semenic Extra de la Caroli sunt dotate cu un ecran termo sensibil  care-ți arată dacă salamul este păstrat sau nu în condiții optime de temperatură, adică între 2 și 8 grade Celsius. Da, este o etichetă cât se poate de inovatoare, pentru că te ajută să cumperi un produs care a fost ținut în condiții optime – o chestiune extrem de importantă în zilele noastre.
20170316_160226Care e treaba cu acest cadran aplicat pe eticheta salamului? El își schimbă culoarea în funcție de temperatura produsului: sub 8 grade rămâne verde, peste 8 grade se colorează în galben. Acest lucru îl poți observa atât în magazin, atunci când vrei să-l cumperi, cât și acasă, atunci când îl consumi.

Atenție!! Să nu cumva să crezi că acest ecran are vreo legătură cu termenul de valabilitate al produsului. Nici vorbă! Sunt chestiuni diferite. Așa că, indiferent de produsul pe care vrei să-l cumperi, salam sau nu, verifică data expirării :)

Revenind la eticheta termosensibilă (carolimetru) de la Caroli, iată că în acest ocean de notificări, putem spune că avem parte de prima #MancarecuNotificare, ceea ce mi se pare foarte interesant.

Drept urmare, dacă vă aflați în magazin și vedeți un salam cu eticheta galbenă, încercați să le spuneți angajaților că salamul nu este păstrat în condiții optime. Dacă vă aflați acasă, atunci trebuie să puneți salamul la rece.

E simplu!

Mie chiar mi se pare o idee interesantă. Păreri?

Link-uri sponsorizate

Comments