Sfaturi pentru bărbații care vor relații cu femei care au copii

eucave4
Link-uri sponsorizate

Spre deosebire de bărbații divorțați care au copii și care, exceptând cazurile în care copiii au rămas la ei – au un nivel de flexibilitate consistent; femeile care au copii nu sunt nici pe departe atât de flexibile.

Sigur că își doresc relații, însă la capitolul timp stau destul de prost. Chiar și atunci când în peisaj există o bonă sau un părinte care poate sta cu copiii câteva ore.

Din acest punct de vedere, este dificil să comparăm bărbatul care are copii cu femeia care are copii.
Cel puțin la nivel teoretic, lucrurile stau diferit. Iar aici m-aș referi în special la părinții care au copii mici sau adolescenți, deci nu sunt copii care pot trăi pe picioarele lor… cum s-ar spune.

În aceste condiții, femeia cu copii ar trebui să știe foarte clar ce fel de relație își dorește și mai ales cât timp poate aloca relației.

De partea cealaltă, bărbații care vor să aibă relații cu femei care au copii trebuie să conștientizeze foarte bine ce înseamnă acest statut. Trebuie să știe faptul că responsabilitățile femeii sunt foarte mari și că, în cele mai multe cazuri, ea nu prea are timp de pierdut. Sigur, există și cazuri în care femeia își vede de copii și nu mai are chef să se implice în lucruri serioase, ceea ce înseamnă că bărbatul devine un accesoriu pur libidinal.

Depinde de la caz la caz…

Oricum ar fi, dacă ești bărbați și vrei să intri într-o relație cu o femeie care are copii, nu ar fi rău să ții cont de niște sfaturi:

1. Dacă nu îi înțelegi statutul… nu te băga!
Chiar dacă ea te prezintă copiilor imediat ce v-ați cunoscut (ceea ce e ciudat), nu te grăbi să intri în ograda ei. Cântărește cu atenție toate aspectele. Copiii – mai ales cei mai mici – se atașează foarte ușor, ceea ce înseamnă că o plecare a ta ulterioară îi va afecta și pe ei. Oricât de colorați ar fi fluturii dragostei, cântărește bine, gândește-te cu atenție dacă îți dorești să intri în combinația asta. Sigur, un bărbat care are la rândul lui copii ar putea înțelege ceva mai bine situația. Deși nu e obligatoriu… Depinde de calitate umană a individului.

2. Nu îi critica odraslele
Dacă faci asta, te vei trezi cu o leoaică gata de atac. Și s-a cam zis și cu tine și cu relația voastră. Pentru femeie… copiii sunt un subiect tabu, așa că păstrează-ți criticile pentru tine sau încearcă să găsești o modalitate diplomatică de abordare a subiectului. În plus, dacă copiii ăia dau dovadă de lipsă de educație, nu îi reproșa ei… o va lua ca pe un atac frontal și ai cam pus-o!

3. Nu încerca să o folosești
E adevărat că multe femei care au trecut printr-un divorț și au rămas cu copiii pot fi vulnerabile, deci ținte pentru profitori, însă nu încerca să faci asta. Fii domn, ce dracu :) Nu mai spun că s-ar putea să te amăgești și, de fapt, tu să fii cel folosit. Gândește-te că o femeie care are copii are timpul limitat, așa că va încerca să profite de orice breșă pentru a se simți bine. Cu tine sau cu altcineva…

4. Lasă geloziile
O fi ea divorțată, dar asta nu înseamnă că ‘tati’ a fugit de tot din peisaj. Există și asemenea cazuri, însă nu 100%. Un om divorțat, care are copii, înseamnă și o relație de colaborare cu fostul sau fosta. Așa că dacă nu te poți obișnui cu ideea, stai departe. Geloziile nu te ajută la nimic.

5. Asigură-te că mai vrea familie
Copii are. Dacă tu nu ai și îți dorești, asigură-te că ai nimerit unde trebuie. Nu de alta, dar nu știu câți bărbați își doresc să fie tați ‘second hand’. Dacă îți dorești copii, iar ea consideră capitolul încheiat, atunci ar fi bine să îi săruți mâna și să o lași în pace.

6. Nu te aștepta să fie perfectă
Așa cum am scris și ieri, toți avem un oarecare nivel de avarie. Așa că încearcă să îi cunoști avariile și să i le accepți. Dacă poți! Dacă nu… drum bun! Nu te obligă nimeni să stai într-o relație cu o persoană a cărei defecte nu le poți accepta.

7. Grijă mare la reacțiile copiilor
Dacă cei mici nu te plac, gândește-te bine. Okay, poate că ‘mami’ are reactoare la călcâie după tine, însă dacă ăia mici te resping din prima – ceea ce se poate întâmpla -, ar fi bine să discuți aceste lucruri cu ea. Nu de alta, dar la un moment dat cei mici vor deveni ostili și cu ‘mami’, moment în care mami s-ar putea trezi în situația în care să fie nevoită să aleagă. Și, ghici ce…

Sunt 7 sfaturi de bun simț, zic eu. Sigur, pentru unii, o relație cu o femeie care are copii poate fi, ca și în cazul bărbaților, un mare semn Interzis. Nu este. Însă trebuie să îi înțelegi foarte bine statutul. Și, un aspect extrem de important – și ea trebuie să-și înțeleagă foarte bine statutul și faptul că nu se poate implica 100% într-o relație. Lucrurile sunt puțin mai complicate decât atunci când nu avea copii. Așa că și ea trebuie să conștientizeze anumite lucruri.

În rest, totul se rezumă la a accepta sau nu situația!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments