Seducția înseamnă admirație, nu vrăjeală

seductie1
Link-uri sponsorizate

Seducția este o artă și nu se rezumă strict la erotism, așa cum greșit ar crede anumite persoane.

Seducția înseamnă viață în cel mai pur sens. Ne folosim de ea zilnic, uneori fără să conștientizăm acest lucru.

Gândiți-vă la rețelele sociale. Ce facem acolo? Seducem!
Prin ceea ce transmitem, prin poze, prin selfie-uri, prin live-uri… totul se rezumă la seducție. În funcție de ceea ce spunem și facem, trezim admirația celorlalți.

Vedeți? Seducție!

Din prima clipă a zilei, de când ieșim pe ușă și până seara, când ne întoarcem acasă, ne folosim de seducție pentru a ne atinge obiectivele. Seducția este o formă de manipulare, însă nu a spus nimeni că înseamnă automat ceva rău.

Depinde cum o folosești.

Din punctul meu de vedere, seducția înseamnă admirație curată, nicidecum păcăleală. Numai că, din nefericire, în socialul imediat vedem mai degrabă păcăleală, dusă uneori la cote uriașe și mai puțină admirație. Într-un fel este normal = păcăleala necesită suprafață, poleială, spoială, iar la acest capitol părem specialiști. Dincolo, la admirație, e nevoie de profunzimi, e nevoie de calități și aptitudini reale – iar aici intervin greutățile :)

Să vă dau un exemplu – sâmbătă seara am fost la un party. De fiecare dată când particip la astfel de manifestări, îmi place să urmăresc oamenii. Îmi place să îi văd. Îmi place să admir jocul seducției. Este foarte interesant să vezi cum se etalează armele seducției într-un spațiu în care comunicarea verbală este, uneori, dificilă. Totul se rezumă la gesturi, la atitudini, la priviri, la mișcări ale trupurilor… la seducție de suprafață!

Este cea mai folosită tactică de seducție! Seducția prin trup! Este o seducție cât se poate de superficială, o chestiune super-fluă, o păcăleală… însă, cel puțin pentru unii, pare să funcționeze.

Ce cursă ciudată a valorizării. Ciudată și interesantă în același timp. Ce ne mai place să pozăm în perfecți. Hmmmm… oare unde va duce toată povestea asta?
La o epidemie de nefericire? Nu că am fi departe…

E suficient să faci testul ochilor pe net și vei vedea ce cantitate uriașă de vrăjeală plutește în zona respectivă. Dacă te uiți în fugă, vei vedea doar oameni fericiți, perfecți, fără pată… Or realul arată cu totul altfel… Trebuie doar să ai chef să privești cu atenție.

Seducția înseamnă admirație, or pentru a ajunge la asta trebuie să ai anumite calități/aptitudini/atitudini, un anumit nivel de dezvoltare. Știu că netul abundă de sfaturi vis-a-vis de seducție. Însă toate sfaturile alea alimentează vrăjeala, nicidecum profunzimile.

Gândiți-vă la femei – prin ce seduc ele? Prin trup! Care este rezultatul? Tristețe crâncenă! Tristețe și resemnare, pe principiul “bărbații sunt niște porci”. Gândiți-vă acum la bărbați – prin ce seduc ei? Ați ghicit? Prin ‘putere’ – imagine, mașini, statut etc. Rezultatul? Tristețe crâncenă, pe principiul ‘femeile sunt niște materialiste;. În realitate, nu sexul opus este vinovat, ci cel care emite semnalele :)

Marea greșeală pe care o fac și bărbații și femeile este aceea că se rezumă la suprafețe, la superficial – vor să păcălească vizând rezultate imediate! Atât în societate, cât și viața privată! Vor să pară ceea ce nu sunt și acționează ca atare. Iar efectele sunt clare…

Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt simple – vrei să seduci? Începi cu tine!

Pune-te în fața oglinzii și încearcă să te deconstruiesti – începi cu imaginea (te simți bine în pielea ta?) și apoi continuă cu ceea ce poți tu oferi la modul cel mai serios (tu te-ai lăsa sedus de ceea ce insemni tu?). Încearcă să răspunzi la aceste întrebări simple și vei vedea cum stai. Dacă răspunsurile sunt pozitive, ești okay, poți să ieși fără probleme în lume – nu e nevoie să te îmbraci într-un anumit fel sau să arăți ca nu știu cine. E suficient să te bazezi pe ceea ce ești tu! Este o chestiune infinit mai importantă.

În cazul în care răspunsurile sunt oscilante sau negative, caută sursa și lucrează. Lucrează cu tine non-stop.

Și încă ceva – încearcă să afli și care este scopul seducției pentru tine?

Din păcate, foarte mulți seduc și atât, după care se miră de ce le merge prost! Deh, atât au învățat ei de pe net :)

Degeaba seduci, degeaba atragi… dacă ceea ce însemni TU nu are nicio legătură cu ceea ce transmiți în lume! Adevărul va ieși rapid la iveală. Este doar o chestiune de timp.

Merită?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: linkedin.com/

Link-uri sponsorizate

Comments