PsiheDelia – cronica unui succes anunțat

delia11
Link-uri sponsorizate

PsiheDelia nu este un succes întâmplător, ci un succes pe care îl anunț de doi ani, de când am fost prima dată la Sala Palatului la un concert mare al Deliei. Încă de atunci am spus că, dacă va continua trendul ascendent, nu va dura mult până când vom vedea un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, un spectacol al unui artist matur.

Se pare că am avut dreptate. Chiar nu a durat mult. Doi ani!

Iar rezultatul s-a văzut pe scena Sălii Palatului.
Delia este un artist care muncește mult, iar rezultatele se văd la radio de fiecare dată când scoate o piesă, indiferent că vorbim despre piese solo sau despre piese în colaborare cu alți artiști.

Delia a reușit performanța de a scoate hituri pe bandă rulantă, chiar dacă nu toate piesele au tușa aia comercială clasică. ‘Verde împarăt’ este un exemplu elocvent. Piesa asta sparge banalul muzicii actuale și propune o rețetă de muzicalitate și versificație, lucru rar întâlnit în peisajul muzical autohton. Mi-a plăcut mult cum a sunat la concert.

Dar să revin la PsiheDelia.

PsiheDelia este un show-concept, de la cap la coadă și are toate ingredientele unui spectacol în adevăratul sens al cuvântului: lumini, butaforie, dansatori, giganți etc… Toate sunt foarte bine puse în scenă. Singurul minus? Sala! Dar asta nu are nicio legătură cu echipa artistică, ci cu păcătoasa situație în care se zbate industria muzicală.
delia2
Nu îmi place sala aia nici bătut. Zici că mergi la teatru muzical. Însă alta nu avem…

Chiar aș fi vrut să văd spectacolul Deliei într-o sală unde publicul stă în picioare și aplaudă. Cred că ar fi putut ieși ceva mult mai mișto. Alo, Primăria? Facem și noi ceva? Hai că artiștii se mișcă și o fac foarte bine.

Privind la PsiheDelia, nu cred că m-a deranjat ceva. Ba aș spune că mi-a plăcut faptul că momentul N&D a însemnat, dacă îmi aduc bine aminte, doar o piesă. Am anticipat și asta.
Mi se pare foarte mișto să vezi cum evoluează un artist. Mi se pare foarte mișto să vezi cum se dezvoltă fiecare spectacol. E clar că PsiheDelia este mult peste cele de anii trecuți.

E clar că Delia a muncit enorm, iar asta se vede atât în producție, cât și în play-listul show-ului. Iar faptul că publicul ajunge să plătească aproape 80 de euro pe bilet (la VIP), arată o maturizare și în această zonă. Vedeți? Atunci când artiștii forțează creșterea și publicul răspunde pe măsură.
delia1
Cu cele trei concerte de la Sala Palatului, Delia a reușit să vândă peste 11.500 de bilete, ceea ce mi se pare excelent pentru un artist român.

Dacă lucrurile vor continua așa, nu m-ar mira foarte mult ca în 2-3 ani să asistăm la concerte pe stadion, fie și cu mai mulți artiști care-și unesc forțele. Asta da sănătate muzicală!

Foto Credit: fromcatwalktosidewalk.com/

Link-uri sponsorizate

Comments