Cât mai ai de gând să privești la uși închise?

doors
Link-uri sponsorizate

Omul fericit nu pierde niciodată timpul cu uși închise. El știe că o ușă închisă reprezintă un capitol încheiat al vieții sale și merge mai departe.

Atunci când un capitol se încheie, el nu se panichează, ci analizează, învață, trage concluziile și deschide un nou capitol.

Deși pare ciudat, aproape de fiecare dată când o ușă se închide, o alta se deschide pentru noi.
Dacă priviți cu atenție, veți vedea că așa e. Eu mi-am analizat trecutul și am văzut toate ușile deschise pe care am refuzat să le accesez. Erau acolo, dar eu eram preocupat de ușile închise. Mă enervau. Le voiam deschise din nou. Trăgeam cu putere de clanță… și nimic.

Mă agățam ca un nebun de trecut, de familiar, de suferință. Noul mă speria! Necunoscut… hm, oare ce va fi? Frica nu îmi dădea voie să mă bucur de viață, de provocările ei extraordinare.

Nu-i așa că vă sună cunoscut? Nu-i așa că vedeți ușile deschise, doar că, uneori, vă e teamă să pășiți?

E firesc! E nevoie de cunoaștere pentru a scăpa de fricile astea. De auto-cunoaștere, de lucru cu tine. E nevoie de timp pentru a înțelege faptul că nu câștigi nimic dacă rămâi blocat/ă în lucruri din trecut, indiferent că vorbim despre relații, familie sau despre zona profesională.

Frica este marele nostru dușman! Ea este cea care ne face nefericiți! Ea este cea care ne determină să construim blocaje mentale. Frica este cea care ne face să folosim cuvinte care se transformă în acțiuni toxice pentru noi. Nu vă uitați ciudat, așa este – aveți grijă la cuvintele pe care le folosiți. Fiți atenți, de-a lungul unei zile, observați de câte ori folosiți ‘nu’ sau ‘nu pot’. Urmăriți cu atenție de câte ori folosiți cuvinte de mulțumire, cuvinte care descriu stări plăcute.

Faceți acest exercițiu. În funcție de rezultat, veți obține răspunsuri interesante la întrebări precum: ce se întâmplă în/cu viața mea?, e totul okay?, fac bine ceea ce fac? etc

Nu ezitați să vă puneți constant acest gen de întrebări. Este acel reality-check extrem de util. Iar cuvintele… oho cuvintele, ele oglindesc starea profunzimilor. Ele se transformă în acțiunile voastre. Atunci când cuvintele voastre sunt majoritare în zona negațiilor, să nu vă așteptați să aveți rezultate wow. Negațiile înseamnă blocaje.

Încetați să mai priviți la uși închise! Nu se vor mai deschide. Priviți spre nou. Bucurați-vă de el!
Nu aveți idee ce mișto e să te aventurezi spre nou cu sufletul deschis, cu zâmbetul pe buze și cu încredere.

Serios! Nu e greu să ieși din spirala negativă. Trebuie doar să-ți resetezi mentalul. Faci switch – de la minus la plus. Pac! Exact ca la orice întrerupător.

Sigur că necesită timp, însă cine a spus că nu poți începe acum?

‘Toți vom dispărea la un moment dat. E doar o chestiune de timp. Când și cum vom muri este irelevant. Relevant este cum alegem să trăim’, spunea ieri cineva într-un serial. Așa este – e tot ceea ce contează – cum alegem să trăim? Fericiți sau triști? Bucuroși sau suferinzi?

Ambele sunt opțiuni personale! Tu ce decizi?

P.S.: Știți cum îți dai seama că ești fericit? E simplu – atunci când te trezești de dimineață, privești afară, te bucuri de viață, îți faci caietul de sarcini al zilei și realizezi că tot ceea ce ai trecut acolo îți face plăcere. Asta înseamnă să rezonezi cu propria viață. Dacă ceea ce ai trecut în caietul de sarcini te face să vrei să-ți iei câmpii, înseamnă că ai mult de lucru sau, de ce nu, că nici măcar nu ai început.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: deeredeemed.wordpress.com/

Link-uri sponsorizate

Comments