Nu concep să te văd cu altul/a (VIDEO)

abuz2
Link-uri sponsorizate

Vi s-a spus vreodată: ‘nu concep să te văd cu altul/a?’ Vi s-a părut romantic? Vi s-a părut că persoana respectivă vă iubește nespus?

Gresit! Persoana aia nu vă iubea, ci vă avea în posesie.

Atunci cand spui că nu concepi să-ți vezi partenerul/a cu altcineva, înseamnă că undeva, acolo, în creierul tău, consideri că acea persoana îți aparține.
Or, așa cum am mai scris și cu alte ocazii, nimeni nu îți aparține, nici măcar atunci când ați semnat actele la Starea Civilă. Chiar și atunci, după ce a semnat, o persoană are dreptul să rupă acel contract, dacă atmosfera din cuplu sau comportamentul celuilalt îi transformă viața într-un coșmar.

Nimeni nu este obligat să trăiască un coșmar doar pentru că cealaltă persoană consideră că i se cuvine.

Și da, posesivitatea și controlul nu sunt sexy. Nu înseamnă iubire sau ceva romantic. Atât posesivitatea, cât și controlul sunt forme, uneori subtile, alteori cât se poate de pe față, de abuz.

‘De cele mai multe ori, o relație începe cu o explozie de romantism, cu multă dragoste și gesturi drăguțe. Mai târziu, când apar primele semne de abuz, femeile cred că pot să-i facă pe parteneri să revină la acea stare de la început. Din păcate, aceste femei nu își dau seama că, de fapt, partenerii lor nu au fost niciodată drăguți și iubitori, asta fiind doar o mască. Nu există un portret fizic al abuzatorului. El poate părea cel mai simpatic și mai inocent om din lume. De foarte multe ori, abuzatorii sunt perfect integrați în societate și chiar pot părea niște parteneri ideali’, spune autorul filmulețului pe care urmează să îl vedeți.

Grijă mare la oamenii cu care vă combinați. Nu picați în plasa tehnicilor de seducție, nu dați ochii peste cap la atenția cu care vă copleșesc. Dați timp relației voastre, nu vă aruncați cu capul înainte și veți avea doar de câștigat. Semnele abuzurilor nu se vor lăsa prea mult așteptate.

Vizionare plăcută și aștept opiniile voastre.

Link-uri sponsorizate

Comments