Nu iubirea te-a rănit, ci oamenii

sadness
Link-uri sponsorizate

‘Nu iubirea te-a rănit, ci oamenii care nu au știut să te iubească’, scrie Demetra Gregorakis într-un text pe Tought Catalog.

Are dreptate! Nu iubirea rănește, nu ea este cea care produce suferință, ci oamenii care se raportează prost la acest concept și, în loc să fie deschiși, în loc să se bucure de acest pachet superb de sentimente și purtări, își bat joc, calcă strâmb, supun, distrug personalitatea celuilalt pentru a-și putea exercita setea de putere sau pentru a-și masca nesiguranța.
Foarte mulți oameni se raportează la iubire într-un mod nesănătos. Care este efectul? Relații abuzive, suflete rănite. De partea cealaltă, oamenii care sunt deschiși spre iubire, încasează pe sufletul gol toate lăturile și nu înțeleg de ce li se întâmplă lor aceste lucruri.

Iar după 3-4 lovituri, în loc să caute sursa acestor alegeri greșite, dau vina pe iubire și fug de ea, fără să-și dea seama că absența iubirii doare și mai rău.

Știu, e nasol ca tu să lași de la tine aproape totul, ca tu să încerci întotdeauna să faci lucrurile să meargă, ca tu să încerci mereu reechilibrezi balanța atunci când talerul negativ s-a ridicat până la cer… E nasol și doare. Iar dacă celălalt îți oferă constant dovezi de dispreț, de lipsă de respect, efectul poate fi devastator.

La început… reziști și spui că poate are o perioadă proastă. Ulterior, începi să te întrebi: ‘ce se întâmplă?’, ‘de mi se întâmplă asta?’ etc…

Urmează o perioadă și mai interesantă, atunci când ajungi să te întrebi: ‘eu ce mai caut aici?’ Este momentul când ai luat hotărârea să pleci.

De aici și până la plecare mai e doar un pas. Însă, oricât ar încerca celălalt să te țină pe loc, să te tragă înapoi în relație, despărțirea s-a întâmplat deja! Partea proastă este că, de cele mai multe ori, partenerul/a care te-a atacat constant va încerca să te păstreze în relație, apelând la tot felul de tipuri de șantaj emoțional – de la plâns și până la o bruscă îmbunare a tonului.

Brusc, te va copleși cu complimente, cadouri etc… ba chiar te va face să crezi că, de fapt, tu ai înțeles greșit.

Nu vă lăsați păcăliți! Este doar o fațadă! E suficient să spuneți ‘okay, hai să mai încercăm’ și vă garantez că mierea va dispărea în scurt timp. Veți ajunge în același punct de la care ați plecat, veți ajunge din nou la întrebarea: ‘ce mai caut eu aici?’, deși știți foarte clar răspunsul.

Oamenii care pleacă din prima dintr-o astfel de relație merită aplauze. În general, cei mai mulți au nevoie de 4-5 plecări și reveniri până când să renunțe definitiv. Iar în anumite cazuri de relații toxice, numărul de plecări și reveniri poate ajunge la 12. Da, ați citit bine…. mega chin!

Ce te ține acolo? Iubirea! Da, îți iubești partenerul/a și nu vrei să-l/o faci să sufere. O fi ilogic, o fi greu de explicat, dar asta se întâmplă. Îți pasă! Și e greu să faci acest pas, chiar dacă ești conștient/ă că doar ție îți pasă.

Dacă păsarea ar fi fost comună, celălalt/ă ar fi percutat de fiecare dată când i-ai spus ce te supără și nu ar mai fi repetat aceleași mizerii. Din păcate, mizeriile s-au repetat, semn că nu i-a păsat deloc. Și-a făcut jocul cu profesionalism. Iar tu ai încasat! I Aia e!

Pleacă! Nu are niciun sens să mai stai într-un astfel de mediu. Învață ceea ce ai de învățat din asta și mergi mai departe, chiar dacă doare. Apropo, cel care te-a atacat constant nu va suferi după tine, ci după faptul că și-a pierdut jucăria, așa că nu privi înapoi. Mergi înainte, cu încredere și deschidere către iubire. Nu toți oamenii din lumea asta iubesc nesănătos.

Însă, înainte să faci pasul spre o nouă aventură a iubirii, asigură-te că nu ești și tu o persoană care se raportează în mod nesănătos la iubire. Lucrurile astea se pot modela, însă mai întâi trebuie să le descoperi.

Bucură-te de viață, bucură-te de iubire și ‘nu mai permite nimănui să decidă ce reprezinți tu în lumea asta. Dacă cineva îți spune că nu reprezinți nimic, că ești nimic fără el/ea, atunci acel om este cât se poate de sărac. Bogăția vine din bunătate, din iubirea adevărată și din adevăr’, mai scrie Demetra Gregorakis.

Frumos! Deci, ce mai aștepți?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: shedoesthecity.com/

Link-uri sponsorizate

Comments