Unde poți să ieși în București?

bistrovoila
Link-uri sponsorizate

Bucureștiul se dezvoltă rapid. Aproape în fiecare săptămână afli de câte un party mișto sau de câte un loc pe care e musai să-l vizitezi, indiferent că este cafenea, bistro sau restaurant.

Multe localuri nișate, ceea ce mi se pare interesant.

Fiecare încearcă să surprindă cu ceva-fie cu elemente din meniu, fie cu un design interesant, fie cu atmosfera.
Or toate lucrurile astea sunt de bun augur pentru oaspeți.

Azi voi scrie despre trei locuri în care am fost în ultima vreme și care mi-au plăcut.

Lugo
Lugo este un restaurant & lounge amplasat pe strada George Enescu (23), adică la Eva. Este un loc generos ca spațiu, iar designul mi se pare foarte mișto – mai ales în zona de interior, în zona separeurilor.

Lugo mi s-a părut un loc interesant atât pentru ieșiri de prânz – ești fix în buricul târgului, cât și pentru socializări de seară sau zile de naștere.
lugo1
În plus, vara există o terasă destul de mare, așa că…

La capitolul meniu, am parcurs puțin lista și pot spune că găsești preparate pentru toate gusturile. Eu am încercat paste și mi-au plăcut, iar doamna a încercat tartar de somon. Prețurile sunt normale pentru un restaurant din centru, iar lista de vinuri îți oferă suficiente variante de alegere.
tartar
M-am simțit bine la Lugo și cred că voi mai intra de fiecare dată când mă voi afla în zonă.

VINO
Vino este un wine bar drăguț, situat pe Eminescu 71. Senzația de socializare printre sute de sticle cu vin mi se pare interesantă, iar masa de mijloc este perfect plasată pentru asta. La Vino se pot naște discuții lungi, fie cu spumante, fie cu vinuri albe, roze sau roșii, lista conținând cam 500 de etichete.
vinoChiar ai de unde alege, indiferent că vorbim despre România sau Republica Moldova, Franța, Italia, Spania, Portugalia sau despre Lumea Nouă.

Vinurile din raft au preț de magazin, iar dacă vrei să le consumi acolo, se aplică o taxă de dop. În plus, și platourile sunt interesante, așa că Vino este o destinație perfectă pentru un vin după muncă sau, de ce nu, pentru o seară de week-end la o vorbă bună și o adevărată de beție de arome.

VOILA
Voila este genul de bistro ‘ascuns’ într-o casă veche. Însă atmosfera este de mare senzație. De fiecare dată când merg acolo… mă simt ca acasă. Voila este genul de loc despre care afli de la prieteni. Ei nu își fac reclamă pe Facebook, nu am văzut campanii sponzorizate sau alte metode de PR. Pe ei îi recomandă pachetul, care înseamnă loc/design, meniu, atmosferă, servicii.
bistrovoila
Este un pachet complet, iar Radu chiar știe să mențină toate aceste atuuri la un loc.

La Voila e mișto să te duci la o vorbă… de cava! Bagi o sticlă de cava și niște terine, o zacuscă sau orice altceva din meniu. Mâncarea este super-bună. Vă recomand și branch-urile de duminică. Ieri a fost unul spaniol…

Una peste alta, stați cu ochii pe Voila sau mergeți să vedeți care e treaba. Pe strada Gral Constantin Budisteanu nr 18.

Cam astea sunt cele trei locuri pe care am vrut să vi le prezint. Dacă ați fost în locuri interesante, puteți să scrieți aici. Promit să merg și să revin cu păreri.

Merci.

Link-uri sponsorizate

Comments