Cine plătește la prima întâlnire?

date1
Link-uri sponsorizate

‘Cine plătește la prima întâlnire?’ Este o întrebare la care 99.9% dintre femei ar răspunde: ‘Bărbatul!’

‘Este normal ca femeia să facă sex cu bărbatul după prima întâlnire?’ – este o întrebare la care tot 99.9% dintre femei ar răspunde în cor: ‘Nuuuuu! Atât are impresia că valorez? O cafea?’

Okay, perfect, dar stau eu și te întreb, draga mea: oare atât valorează o relație? O cafea?
Ce înseamnă ‘poate ne vedem la o cafea’? Faptul că sunteți doi oameni care au discutat, probabil în social media și la telefon – în vremurile astea, numerele de telefon se schimbă imediat -, v-ați plăcut și, în mod firesc, doriți să vă vedeți.

Câtă vreme discuția arată cam așa:
El: Ar fi mișto ca într-o zi să ne și vedem…
Ea: Mi-ar face plăcere!
… înseamnă că sunteți deschiși spre această apropiere. Care este mesajul direct? ‘Îmi doresc să te cunosc mai bine!’ De ambele părți.

Atenție!!! Vorbim despre dating, nu despre business sau orice alt gen de întâlnire!

Buuun, ei bine, ajungem la momentul întâlnirii, cine plătește nota?

Asta este o discuție veche de când lumea. Și tot de când lumea, bărbatul este cel care plătește. Iar asta ține de maniere! Este un gentleman, deci trebuie să plătească! Okay? Acum, dacă stați și vă gândiți că de-a lungul vremurilor, bărbatul era unicul furnizor de resurse, era absolut firesc ca el să plătească. El era întreținătorul familiilor. Deci, aș spune că această chestiune ținea mai degrabă de o realitate socială, nicidecum de maniere.

Inclusiv prin anii ’20-’30, un băiat care își dorea să iasă cu o fată de condiție bună, trebuia să îndeplinească niște condiții. Nici nu se punea problema să o scoată în oraș fără să plătească el.

Ei bine, au trecut aproape 100 de ani de atunci, iar femeia s-a schimbat complet, în sensul că trăiește bine merci pe picioarele ei.

Matthew Hussey interpretează într-un mod interesant povestea asta cu ‘cine plătește la prima întâlnire’.

El spune că în momentul în care îi transmiți unui bărbat că trebuie să plătească pentru timpul tău, automat îi dai de înțeles că relația voastră nu este egală. Mesajul este clar: ‘timpul meu este mai valoros ca al tău, așa că trebuie să plătești pentru el’. Disproporția asta, încă din prima clipă, nu dă deloc bine.

Hussey spune așa: ‘dacă ieși cu un bărbat și nu te oferi să-ți plătești partea, ai fost învățată prost. Dacă ieși cu un bărbat și el nu plătește, atunci el a fost învățat prost’.

Da, la prima întâlnire plătește bărbatul! De acord cu asta.

Însă, dacă tot vorbim despre maniere, îi dau dreptate lui Hussey când spune că încercarea contează mult în ochii unui bărbat.

Cum se desface asta?

Să ne imaginăm următorul scenariu: cei doi își petrec seara împreună. Totul merge bine: discută, se simt bine, mânancă și beau ceva… există toate semnele unui posibil viitor. Unde se pune frână? În momentul în care apare nota de plată și ea nu schițează nici cel mai mic gest! Este primul moment în care el este plasat o treaptă mai jos în relația cu ea.

‘Dacă nici măcar nu are intenția acum, ce îmi spune asta despre viitor?’, se întreabă Hussey. O întrebare foarte importantă. Sigur, nu știu câți bărbați și-o pun, însă este importantă. Reacția ei la prima întâlnire este foarte importantă pentru viitorul relației. Iar bărbații apreciază încercarea femeilor de a-și plăti partea, chiar dacă nu o vor accepta niciodată.

Ce înseamnă acea încercare? Faptul că ei îi pasă, faptul că își dorește o relație corectă!

Să nu vă imaginați că noi, bărbații, suntem niște animale hormonate care nu dau atenție detaliilor. Vă înșelați amarnic. Și noi suntem foarte atenți la detalii, la gesturi și intenții.

Și, vă rog să mă credeți – o femeie care nu va schița niciun gest la prima întâlnire, nu va schița nici la a doua, nici la a treia… niciodată! Ea trăiește cu impresia, greșită de altfel, că timpul ei este prețios și că merită. Un bărbat care ajunge față în față cu o asemenea femeie, va înțelege perfect mesajul și nu se va mai vedea cu ea a doua oară.

Țineți minte ce vă spun acum – nu ne place să ne simțim folosiți!

Iar aici Hussey are dreptate – nu e vorba despre bani, ci despre principii!

Este vorba despre ceea ce transmiți. Sigur, sunt și bărbați care vor accepta să plătească ei totul în cuplu – de la ieșitul în oraș și până la vacanțe etc. Există și bărbați care acceptă să-și întrețină total femeile. Este alegerea lor. Însă relația aia va fi profund disproporționată. Să nu vă imaginați că bărbații ăia nu-și vor cere partea :)

În concluzie? Cine plătește la prima întâlnire?

Bărbatul!

De acord cu asta! Însă, în același timp, grijă mare la ce semnale îi transmiteți. Încercarea de a vă plăti partea nu înseamnă faptul că vă permiteți să plătiți o cafea sau un pahar cu vin, ci faptul că vă pasă și că sunteți interesată de omul ăla.

Semnalele nu sunt trecute niciodată pe nota de plată!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: thoughtcatalog.com/

Link-uri sponsorizate

Comments