Ce faci de Valentine’s Day?

dinner1
Link-uri sponsorizate

Ce faci mâine? Ce faci de Valentine’s Day? Fiind marți, cred că ar fi cazul să recunoaștem faptul că nu avem prea multe variante.

La început de săptămână, o ieșire în afara orașului, la munte spre exemplu, nu este tocmai la-ndemână, pentru că ar necesita două zile de concediu. Drept urmare, trebuie găsită o soluție rapidă, dar interesantă.
Să ieși la film? Hmmm… nu mi se pare o șmecherie! Să nu cumva să o duci la 50 Shades Darker. Riști să îi strici seara :)

Poți să o scoți la un vin într-un wine bar din oraș. Asta dacă îi place vinul. Dacă nu îi place, nu o duce acolo. Se va simți aiurea printre atâtea sticle cu vin și va crede că, de fapt, te-ai gândit doar la tine :)

De Valentine’s Day trebuie să mergi la sigur. Trebuie să o surprinzi plăcut, nicidecum să o pui într-o situație penibilă. Femeilor nu le plac astfel de situații. Femeilor le place să fie surprinse plăcut, le place să se simtă băgate în seamă, apreciate, răsfățate. Asta e! Oricât de independente ar fi… le place atenția! Așa că nu te zgârci la capitolul ăsta. Știu că Valentine’s Day este un clișeu, o găselniță de marketing… însă nu pica în capcana asta.

Chiar dacă rămâneți acasă, încearcă să îi oferi o atmosferă frumoasă, un cadru în care să se simtă apreciată, iubită; nu neapărat un cadru erotic.

Eu nu sunt adeptul cadourilor de Valentine’s Day. Nu știu. Pur și simplu nu le văd rostul. În schimb, prefer ieșirile. O cină la un restaurant mișto din oraș este întotdeauna punct ochit punct lovit.

Din mai multe puncte de vedere:
1. Aveți ocazia să vă cunoașteți mai bine
2. Îi arăți că îți pasă de ea
3. Vă bucurați împreună de o experiență culinară deosebită

Aparent, toate lucrurile astea pot părea lipsite de sens, însă ele fie pun cărămida, fie consolidează intimitatea voastră – un aspect extrem de important în economia oricărei relații.

Pe asta merg eu de Valentine’s Day – pe o cină la un restaurant mișto. Mi se pare alegerea perfectă pentru o asemenea ocazie. Și, slavă Domnului, mai toate localurile din oraș scot la bătaie tot felul de meniuri de Valentine’s Day. Bani să fie :)

Spre exemplu, prietenii mei de la Chefs Experience (Floreasca 55) își așteaptă oaspeții cu un meniu extrem de interesant. Cina poate începe fie cu un carpaccio de calamar cu rucola și ghimbir murat, fie cu un creme brulée de foie gras cu creveți sălbatici de Argentina – asezonate de un pahar de prosecco din partea casei.
carpaccioO adevărată beție a papilelor.

Dacă mai pui și câteva discuții cu sens… atunci o pregătești foarte bine pentru felul principal.

Aici, în funcție de gust, puteți opta pentru un antricot de vită, aromatizat cu usturoi confiat și rozmarin sau pentru un ton în crustă de susan mozaic, servit cu piure de țelină, morcov, mazăre și sfeclă roșie. Dacă alegeți vita, asezonati cu un pahar de vin roșu. La somon, cred că se lipește bine și un rose.
vitaCina se poate încheia cu Flaming Bananas Foster – o combinație de banane flambate cu Cointreau și fresh de portocală și înghețată de vanilie.

Ăsta da meniu de ocazie. Fac pariu că nu există vreo doamnă sau domnișoară care ar spune pas unei asemenea invitații. Să fim serioși, clișeu sau nu, Valentine’s Day este în primul rând un motiv de apreciere, de apropiere, de implicare.

Dacă te gândești la Valentine’s Day ca la o cheltuială inutilă, este posibil ca și partenera ta să-și reconsidere investiția… în tine!

Nu uita – ocaziile mici zugrăvesc tabloul general al implicării noastre.

Foto Credit:  oism.tk/

Link-uri sponsorizate

Comments